Thursday, 17 September 2015

ASP.Net Objective type Questions and Answers

11. Attribute must be set on a validator control for the validation to work.
A. ControlToValidate
B. ControlToBind
C. ValidateControl
D. Validate
Ans: ControlToValidate

12. Caching type supported by ASP.Net
A. Output Caching
B. DataCaching
C. a and b
D. none of the above
Ans: a and b

13. What is used to validate complex string patterns like an e-mail address?
A. Extended expressions
B. Basic expressions
C. Regular expressions
D. Irregular expressions
Ans: Regular expressions

14. File extension used for ASP.NET files.
A. .Web
B. .ASP
C. .ASPX
D. None of the above
Ans: .ASP

15. An alternative way of displaying text on web page using
A. asp:label
B. asp:listitem
C. asp:button
Ans: asp:label

16. Why is Global.asax is used?
A. Declare Global variables
B. Implement application and session level events
C. No use
Ans: Implement application and session level events

17. Which of the following is not a member of ADODBCommand object?
A. ExecuteScalar
B. ExecuteStream
C. Open
D. ExecuteReader
Ans: Open

18. Which DLL translate XML to SQL in IIS?
A. SQLISAPI.dll
B. SQLXML.dll
C. LISXML.dll
D. SQLIIS.dll
Ans: SQLISAPI.dll

19. Default Session data is stored in ASP.Net.
A. StateServer
B. Session Object
C. InProcess
D. all of the above
Ans: InProcess

20. Default scripting language in ASP.
A. EcmaScript
B. VBScript
C. PERL
D. JavaScript
Ans: VBScript

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9 Page10 Page11 Page12 Page13 Page14

No comments:

Post a Comment