Thursday, 17 September 2015

ASP.Net Fresher Question And Answer

51.  Which of the following is used to send email message from my ASP.NET page?
A.   System.Web.Mail.MailMessage
B.   System.Web.Mail.SmtpMail
C.   Both A. and B.
D.   None of the Above
Ans: Both A. and B.

52.  In my .NET Framework I have threads. Which of the following denote the possible priority level for the threads?
A.   Normal
B.   AboveNormal
C.   Highest
D.   All the Above
Ans: All the Above

53.  In .NET the operation of reading metadata and using its contents is known as ______?
A.   Reflection
B.   Enumeration
C.   Binding
D.   Serialization
Ans: Reflection

54.  In ASP.NET the < authorization > section contain which of the following elements?
A.   < deny >
B.   < allow >
C.   Both A. and B.
D.   None of the Above
Ans: Both A. and B.

55.  The type of code found in Code-Behind class is ________ ?
A.   Server-side code
B.   Client-side code
C.   Both A. and B.
D.   None of the above
Ans: Server-side code

56.  Common type system is built into which of the following:
A.   CLR
B.   RCT
C.   RCW
D.   GAC
Ans: CLR

57.  The actual work process of ASP.NET is taken care by _____________?
A.   inetinfo.exe
B.   aspnet_isapi.dll
C.   aspnet_wp.exe
D.   None of the Above
Ans: aspnet_wp.exe

58.  Which of the following allow writing formatted output?
A.   Response.Write()
B.   Response.Output.Write()
C.   Both A. and B.
D.   None of the Above
Ans: Response.Output.Write()

59.  Which of the following denote the property in every validation control?
A.   ControlToValidate property
B.   Text property
C.   Both A. and B.
D.   None of the Above
Ans: Both A. and B.

60.  How many classes can a single .NET DLL contain?
A.   One
B.   Two
C.   None
D.   Many
Ans: Many

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9 Page10 Page11 Page12 Page13 Page14

No comments:

Post a Comment