Pages

Thursday, 17 September 2015

Latest Top ASP.Net Objective type Questions and Answers

61.  Suppose one wants to modify a SOAP message in a SOAP extension then how this can be achieved. Choose the correct option from below:
A.   One must override the method ReceiveMessage
B.   One must override the method InitializeMethod
C.   Both A. and B.
D.   One must override the method ProcessMessage
Ans: One must override the method ReceiveMessage

62.  Which of the following can be used to add alternating color scheme in a Repeater control?
A.   AlternatingItemTemplate
B.   DataSource
C.   ColorValidator
D.   None of the Above
Ans: AlternatingItemTemplate

63.  Suppose a .NET programmer wants to convert an object into a stream of bytes then the process is called ______________ ?
A.   Serialization
B.   Threading
C.   RCW
D.   AppDomain
Ans: Serialization

64.  The technique that allow code to make function calls to .NET applications on other processes and on other machines is
A.   .NET Threading
B.   .NET Remoting
C.   .NET RMT
D.   None of the above
Ans:  .NET Threading

65.  The namespace within the Microsoft .NET framework which provides the functionality to implement transaction processing is ....................
A.   System.EnterpriseServices
B.   System.Security
C.   System.Diagnostics
D.   System.Data
Ans: A

66.  Which of the following method is used to obtain details about information types of assembly?
A.   GetTypes
B.   GetType
C.   Both A. and B.
D.   None of the Above
Ans: Both A. and B.

67.  Which of the following is TRUE about Windows Authentication in ASP.NET?
A.   Automatically determines role membership
B.   Role membership determined only by user programming
C.   ASP.NET does not support Windows Authentication
D.   None of the Above
Ans: Automatically determines role membership

68.  What tags one need to add within the asp:datagrid tags to bind columns manually?
A.   Set AutoGenerateColumns Property to false on the datagrid tag
B.   Set AutoGenerateColumns Property to true on the datagrid tag
C.   It is not possible to do the operation
D.   Set AutomaunalColumns Property to true on the datagrid tag
Ans: Set AutoGenerateColumns Property to false on the datagrid tag

69.  Which method do you invoke on the DataAdapter control to load your generated dataset with data?
A.   Load ( )
B.   Fill( )
C.   DataList
D.   DataBind
Ans: Fill( )

70.  In ASP.NET the sessions can be dumped by using
A.   Session.Dump
B.   Session.Abandon
C.   Session.Exit
D.   None of the Above
Ans: Session.Abandon

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9 Page10 Page11 Page12 Page13 Page14

No comments:

Post a Comment