Pages

Thursday, 17 September 2015

Top Latest ASP.Net Multiple Choice Questions And Answers

71. Which of the following languages can be used to write server side scripting in ASP.NET?
A.   C-sharp
B.   VB
C.   C++
D.   A and B
Ans: D

72. When an .aspx page is requested from the web server, the out put will be rendered to browser in following format.
A.   HTML
B.   XML
C.   WML
D.   JSP
Ans: A

73. The Asp.net server control, which provides an alternative way of displaying text on web page, is
A.   < asp:label >
B.   < asp:listitem >
C.   < asp:button >
Ans: A

74. The first event to be triggered in an aspx page is.
A.   Page_Load()
B.   Page_Init()
C.   Page_click()
Ans: B

75. Postback occurs in which of the following forms.
A.   Winforms
B.   HTMLForms
C.   Webforms
Ans: C

76. What namespace does the Web page belong in the .NET Framework class hierarchy?
A.   System.web.UI.Page
B.   System.Windows.Page
C.   System.Web.page
Ans: A

77. Which method do you invoke on the Data Adapter control to load your generated dataset?
A.   Fill( )
B.   ExecuteQuery( )
C.   Read( )
Ans: A

78. How do you register a user control?
A.   Add Tag prefix, Tag name
B.   Add Source, Tag prefix
C.   Add Src, Tagprefix, Tagname
Ans: C

79. Which of the following is true?
A.   User controls are displayed correctly in the Visual Studio .NET Designer
B.   Custom controls are displayed correctly in VS.Net Designer
C.   User and Custom controls are displayed correctly in the Visual Studio .NET Designer.
Ans: C

80. To add a custom control to a Web form we have to register with.
A.   TagPrefix
B.   Name space of the dll that is referenced
C.   Assemblyname
D.   All of the above
Ans: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9 Page10 Page11 Page12 Page13 Page14

No comments:

Post a Comment