Tuesday, 1 September 2015

Corel Draw Objective Type Questions And Answers

11.What is the shortcut key to specifies fountain fills for objects?
A. CtrI + B
B. F11
C. Alt + F4
D. F6
Ans: B

12. When an A2 paper is divided equally from the centre, which size will you obtain?
 
  A. A3 (Correct Answer)
  B. A4
  C. A5
  D. B3
Ans:A  

13. ___________ tool is used for cropping. 
 
  A. Pick tool
  B. shape tool (Correct Answer)
  C. zoom tool
  D. knife tool
Ans:  B

14. A graphic work with Red, Yellow, Black and White has __________ colour separation.
 
  A. 3 (Correct Answer)
  B. 4
  C. 5
  D. 5 1/2
Ans:A  
  
15. In a bookwork of ten pages, one of the sheets will contain the following numbering.
 
  A. 1&2
  B. 2&9
  C. 1&10 (Correct Answer)
  D. 3&5
Ans:  C

16. The ruler bar is used for _____________
 
  A. Setting of margin
  B. dividing your work
  C. for book design (Correct Answer)
  D. all of the above
Ans:C  

17. We have ____________ paper Orientation in CorelDraw.
 
  A. 1
  B. 2 (Correct Answer)
  C. 3
  D. 4
Ans:  B

18. ______________ is used for selecting and deselecting objects.
 
  A. Bezier tool
  B. freehand tool
  C. shape tool
  D. pick tool (Correct Answer)
Ans:D  

19. Green and white has two colour separations 
 
  A. True
  B. False (Correct Answer)
Ans:B  

20. CorelDraw is a ____________ based drawing Application Package
 
  A. Photo paint
  B. Bitmap
  C. Vector (Correct Answer)
  D. Scalar
Ans:C  

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 

No comments:

Post a comment