Tuesday, 1 September 2015

Top 27 Digital Marketing Objective type Questions and Answers

1.Delivering different messages to members of a business decision making unit is a key difference between B2C and B2B marketing which is reflected in web design through ______.
  A ) different feature stories appealing to different members of the audience
  B ) content referencing the needs of companies of different sizes
  C ) different navigation options appealing to different members of the audience
  D ) questions on a form enquiring about the status of the business in the purchase decision process
  E ) None of the above.
Ans: C

2. A longer decision making process than for many consumer products is a key difference between B2C and B2B marketing which is reflected in web design through ______.
  A ) content referencing the needs of companies of different sizes
  B ) questions on a form enquiring about the status of the business in the purchase decision process
  C ) different feature stories appealing to different members of the audience
  D ) different navigation options appealing to different members of the audience
  E ) None of the above.
Ans: B

3. The ______ goal of a business-to-business website involves an interactive dialogue with a virtual sales person.
  A ) sell
  B ) sizzle
  C ) speak
  D ) save
  E ) serve
  F ) None of the above.
Ans: A

4. The ______ goal of a business-to-business website involves gaining permission from a website visitor to engage in future dialogue by e-mail and other communications channels.
  A ) serve
  B ) speak
  C ) sell
  D ) save
  E ) sizzle
  F ) None of the above.
Ans: B

5. Business-to business (B2B) ecommerce involves commercial transactions between an organisation and other organisations (inter-organisational marketing).
  A )  True
               B ) False
Ans: A

6. ______ is an example of business-to-business services offered by Google which gains advertising revenue through hosted videos.
  A ) Google AdWords pay per click sponsored link advertising
  B ) Google Apps Business Application Suite
  C ) YouTube Brand Channel
  D ) Google Search application providing online website services for website owners
  E ) None of the above.
Ans: C

7. ______ is an example of business-to-business services offered by Google where revenue is generated through the application running as part of a customer's website.
  A ) Google Search application providing online website search services for website owners
  B ) Google Apps Business Application Suite
  C ) YouTube Brand Channel
  D ) Google AdWords pay per click sponsored link advertising
  E ) None of the above.
Ans: A

8. A portal which is normally run by a consortium of buyers in order to establish an efficient purchasing environment is a:
  A ) B2B independent e-marketplace.
  B ) buyer-oriented marketplace.
  C ) supplier-oriented marketplace.
  D ) vertical and horizontal e-marketplace.
  E ) None of the above.
Ans: B

9. A portal which is an online platform operated by a third party and is open to buyers or sellers in a particular industry is a:
  A ) vertical and horizontal e-marketplace.
  B ) supplier-oriented marketplace.
  C ) buyer-oriented marketplace.
  D ) B2B independent e-marketplace.
  E ) None of the above.
Ans: D

10. One aim of e-procurement is to increase savings by bulk buying of items:
  A ) of the right quantity.
  B ) from the right source.
  C ) of the right quality.
  D ) at the right price.
  E ) None of the above.
Ans: A

More Questions & Answers:-

6 comments:

  1. You need to be prepared for the full spectrum of questions that may be presented. For further practice, make sure you go through the required mock interview (see the "Competitive Interview Prep" Section) and for further review, look at some of the following questions:

    1. Tell me about yourself.
    2. What do you want to do with your life?
    3. Do you have any actual work experience?
    4. How would you describe your ideal job?
    5. Why did you choose this career?
    6. When did you decide on this career?
    7. What goals do you have in your career?
    8. How do you plan to achieve these goals?
    9. How do you evaluate success?
    10. Describe a situation in which you were successful.

    List of MBA Interview Questions and Answers is waiting here : ~ http://www.managementparadise.com/forums/personal-interviews-pi/35305-mba-interview-questions-n-answers.html

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing this articles.. for more visit http://www.s4techno.com/blog/category/digital-marketing/ ..its really very nice..

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing this informative information. You may also refer http://goo.gl/cTKM5d for more details...

    ReplyDelete
  4. Thanks for providing this informative information you may also refer.
    http://www.s4techno.com/blog/2016/08/30/digital-marketing-interview-questions/

    ReplyDelete
  5. The NISM Series VIII - Equity Derivatives Certification Exam is one of the very important exams conducted by the National Institute of Securities Market. ... It's also enhances the value of your resume when applying for jobs in Financial Sector/ IT /BPO etc. companies. ... Once you go through the NISM Series VIII mock test exam, you will be qualified for the and get the adequate knowledge of NISM Series VIII.

    ReplyDelete