Pages

Thursday, 17 September 2015

Top 140 ASP.Net Objective type Questions and Answers

1. Choose the form in which Postback occur
A. HTMLForms
B. Webforms
C. Winforms
Ans: Webforms

2. Web.config file is used...
A. Configures the time that the server-side codebehind module is called
B. To store the global information and variable definitions for the application
C. To configure the web server
D. To configure the web browser
Ans: To store the global information and variable definitions for the application

3. Which of the following object is not an ASP component?
A. LinkCounter
B. Counter
C. AdRotator
D. File Access
Ans: LinkCounter

4. The first event triggers in an aspx page is.
A. Page_Init()
B. Page_Load()
C. Page_click()
Ans: Page_Init()

5. Difference between Response.Write() andResponse.Output.Write().
A. Response.Output.Write() allows you to buffer output
B. Response.Output.Write() allows you to write formatted output
C. Response.Output.Write() allows you to flush output
D. Response.Output.Write() allows you to stream output
Ans: Response.Output.Write() allows you to write formatted output

6. Which of the following method must be overridden in a custom control?
A. The Paint() method
B. The Control_Build() method
C. The default constructor
D. The Render() method
Ans: The Render() method

7. How do we create a FileSystemObject?
A. Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
B. Create("FileSystemObject")
C. Create Object:"Scripting.FileSystemObject"
D. Server.CreateObject("FileSystemObject")
Ans: Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")

8. Which of the following tool is used to manage the GAC?
A. RegSvr.exe
B. GacUtil.exe
C. GacSvr32.exe
D. GacMgr.exe
Ans: GacUtil.exe

9. What class does the ASP.NET Web Form class inherit from by default?
A. System.Web.UI.Page
B. System.Web.UI.Form
C. System.Web.GUI.Page
D. System.Web.Form
Ans: System.Web.UI.Page

10. We can manage states in asp.net application using
A. Session Objects
B. Application Objects
C. Viewstate
D. All of the above
Ans: All of the above

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9 Page10 Page11 Page12 Page13 Page14

No comments:

Post a Comment