Pages

Thursday, 10 September 2015

Windows 2008 Active directory Online Quiz Questions And Answers

51) You have a single Active Directory domain. All domain controllers run Windows Server 2008 and are configured as DNS servers. The domain contains one Active Directory-integrated DNS zone. You need to ensure that outdated DNS records are automatically removed from the DNS zone.
What should you do?
 
  A. From the properties of the zone, modify the TTL of the SOA record.
  B. From the properties of the zone, enable scavenging.
  C. From the command prompt, run ipconfig /flushdns.
  D. From the properties of the zone, disable dynamic updates.
Ans:   B

52) Your network consists of a single Active Directory domain. All domain controllers run Windows Server 2008 R2. The Audit account management policy setting and Audit directory services access setting are enabled for the entire domain. You need to ensure that changes made to Active Directory objects can be logged. The logged changes must include the old and new values of any attributes. 
What should you do?
 
  A. Run auditpol.exe and then configure the Security settings of the Domain Controllers OU.
  B. From the Default Domain Controllers policy, enable the Audit directory service access setting and enable directory service changes.
  C. Enable the Audit account management policy in the Default Domain Controller Policy.
  D. Run auditpol.exe and then enable the Audit directory service access setting in the Default Domain policy.
Ans:  A

53) Your company, Contoso Ltd has a main office and a branch office. The offices are connected by a WAN link. Contoso has an Active Directory forest that contains a single domain named ad.contoso.com.
 The ad.contoso.com domain contains one domain controller named DC1 that is located in the main office. DC1 is configured as a DNS server for the ad.contoso.com DNS zone. This zone is configured as a standard primary zone.
 You install a new domain controller named DC2 in the branch office. You install DNS on DC2.
 You need to ensure that the DNS service can update records and resolve DNS queries in the event that a WAN link fails.
 What should you do?
 
  A. Create a new stub zone named ad.contoso.com on DC2.
  B. Create a new standard secondary zone named ad.contoso.com on DC2.
  C. Configure the DNS server on DC2 to forward requests to DC1.
  D. Convert the ad.contoso.com zone on DC1 to an Active Directory-integrated zone.
Ans:  D

54) Your company has a server that runs an instance of Active Directory Lightweight Directory Service (AD LDS). You need to create new organizational units in the AD LDS application directory partition. What should you do?
 
  A. Use the dsmod OU command to create the organizational units.
  B. Use the Active Directory Users and Computers snap-in to create the organizational units on the AD LDS application directory partition.
  C. Use the dsadd OU command to create the organizational units.
  D. Use the ADSI Edit snap-in to create the organizational units on the AD LDS application directory partition.
Ans:   D

55) Your company has an Active Directory domain. The company has two domain controllers named DC1 and DC2. DC1 holds the Schema Master role.
 DC1 fails. You log on to Active Directory by using the administrator account. You are not able to transfer the Schema Master operations role.
 You need to ensure that DC2 holds the Schema Master role.
 What should you do?
 
  A. Configure DC2 as a bridgehead server.
  B. On DC2, seize the Schema Master role.
  C. Log off and log on again to Active Directory by using an account that is a member of the Schema Administrators group. Start the Active Directory Schema snap-in.
  D. Register the Schmmgmt.dll. Start the Active Directory Schema snap-in.
Ans:   B

56) Your network consists of an Active Directory forest that contains one domain named contoso.com. All domain controllers run Windows Server 2008 R2 and are configured as DNS servers. You have two Active Directory-integrated zones: contoso.com and nwtraders.com. You need to ensure a user is able to modify records in the contoso.com zone. You must prevent the user from modifying the SOA record in the nwtraders.com zone. What should you do?
 
  A. From the Active Directory Users and Computers console, run the Delegation of Control Wizard.
  B. From the Active Directory Users and Computers console, modify the permissions of the Domain Controllers organizational unit (OU).
  C. From the DNS Manager console, modify the permissions of the contoso.com zone.
  D. From the DNS Manager console, modify the permissions of the nwtraders.com zone.
Ans:  C

57) Your company has an Active Directory domain. All servers run Windows Server 2008 R2. Your company uses an Enterprise Root certificate authority (CA). You need to ensure that revoked certificate information is highly available. What should you do?
 
  A. Implement an Online Certificate Status Protocol (OCSP) responder by using an Internet Security and Acceleration Server array.
  B. Publish the trusted certificate authorities list to the domain by using a Group Policy Object (GPO).
  C. Implement an Online Certificate Status Protocol (OCSP) responder by using Network Load Balancing.
  D. Create a new Group Policy Object (GPO) that allows users to trust peer certificates. Link the GPO to the domain.
Ans:   C

58) You have two servers named Server1 and Server2. Both servers run Windows Server 2008 R2. Server1 is configured as an enterprise root certification authority (CA). You install the Online Responder role service on Server2. You need to configure Server1 to support the Online Responder. What should you do?
 
  A. Import the enterprise root CA certificate.
  B. Configure the Certificate Revocation List Distribution Point extension.
  C. Configure the Authority Information Access (AIA) extension.
  D. Add the Server2 computer account to the CertPublishers group.
Ans:  C

59) Your company has an Active Directory domain. A user attempts to log on to a computer that was turned off for twelve weeks. The administrator receives an error message that authentication has failed. You need to ensure that the user is able to log on to the computer. What should you do?
 
  A. Run the netsh command with the set and machine options.
  B. Reset the computer account. Disjoin the computer from the domain, and then rejoin the computer to the domain.
  C. Run the netdom TRUST /reset command.
  D. Run the Active Directory Users and Computers console to disable, and then enable the computer account.
Ans:   B

60) Your company has an Active Directory forest that contains a single domain. The domain member server has an Active Directory Federation Services (AD FS) role installed. You need to configure AD FS to ensure that AD FS tokens contain information from the Active Directory domain. What should you do?
 
  A. Add and configure a new account partner.
  B. Add and configure a new resource partner.
  C. Add and configure a new account store.
  D. Add and configure a Claims-aware application.
Ans:  C

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6

No comments:

Post a Comment