Pages

Wednesday, 9 September 2015

V - SAT Multiple Choice Questions And Answers

21. The VSAT technology is based on the
a.       Wired satellite technology
b.      Wireless satellite technology
c.       Both a & b
d.      None of these
Ans: b

22. The VSAT networks offer value added satellite based services capable of supporting the
a.       Internet
b.      Data
c.       Satellite based video
d.       All of these
Ans: d

23. The VSAT system operates in two different bands named
a.       Ku-band
b.      C-band
c.       Both a & b
d.      None of these
Ans: c

24. The VSAT system operates under C-band frequency are
a.       5.925to 6.425 GHz
b.      3.700to 4.200GHz
c.       Both a & b
d.      None of these
Ans: c

25. The VSAT system operates under Ext- C band frequency are
a.       6.725 to 7.025GHz
b.      4.500 to 4.800GHz
c.       Both a & b
d.      None of these
Ans: c

26. The VSAT system operates under Ku-Band 1 frequency are
a.       4.000 to 14.500GHz
b.      10.950 to 11.700GHz
c.       Both a & b
d.      None of these
Ans: c

27. The Ku-band networks are commonly used in
a.       Europe and North America
b.      Asia and Africa
c.       Latin America
d.      Both a & b
Ans: a

28. The C-band networks are commonly used in
a.       Europe and North America
b.      Asia and Africa
c.       Latin America
d.      Both b & c
Ans: d

29. Which band of frequencies require the large VSAT antenna
a.       Ku-band
b.      C-band
c.       Both a & b
d.      None of these
Ans: c

30. Which band of frequencies require the smaller VSAT antenna
a.       Ku-band
b.      C-band
c.       Both a & b
d.      None of these
Ans: a


More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment