Pages

Wednesday, 9 September 2015

V - SAT Online Quiz Questions And Answers

31. Which band of frequencies require the smaller VSAT antenna
a.       Ku-band
b.      C-band
c.       Both a & b
d.      None of these
Ans: a

32. The components of VSAT network are
a.       Master earth station
b.      Remote earth station
c.       Satellite
d.      All of these
Ans: d

33.          The first component-master earth station is also known as
a.       Central hub station
b.      Central satellite
c.       Backbone
d.      All of these
Ans: a

34.          The master earth station has  a large _______ meter antenna
a.       3
b.      6
c.       5
d.      4
Ans: b

35.          The hub earth station consists of
a.       Radio frequency(RF)
b.      Intermediate frequency(IF)
c.       Base-band equipment
d.      All of these
Ans: d

36.          The RF equipment consists of the following sub-systems are
a.       Antenna
b.      Low noise amplifier(LNA)
c.       Down converter, up converter
d.      High-power amplifier
e.       All of these
Ans: e

37.          The IF and base-band equipment consists of
a.       IF combiner/divider
b.      Modulator and demodulator
c.       Customer equipment interface
d.      Processing equipments
e.       All of these
Ans: e

38.          The customer equipment interface unit provides the interface to the
a.       Customer host equipment
b.      Protocol emulation
c.       Both a & b
d.      None of these
Ans: c
39.          The remote earth station of VSAT comprises of
a.       Outdoor unit(ODU)
b.      Indoor unit(IDU)
c.       Inter-facility link(IFL)
d.      All of these
Ans: d

40.           The outdoor unit is generally installed in the
a.       Ground
b.      Indoor unit
c.       Both a & b
d.      None of these
Ans: c


More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment