Pages

Wednesday, 9 September 2015

V - SAT Objective type Questions and Answers

11. What are demodulators used for?
a)      Receive the inbound carriers and extract the data packets.
b)      Send outbound carriers and data packets
c)      Extract data packets only
d)      Receive the inbound carrier only
 Ans: a

12. Meshed networks are also known as?
a)     Point to multipoint networks
b)     Point to point networks
c)     Multipoint to multipoint Networks
d)     None of the above
 Ans: b

13. Meshed networks are generally capable of up to 'what' data rate?
a)     6Mb/s
b)     4Kb/s
c)     2Mb/s
d)     100Kb/s
 Ans: c

14. Mesh network antennas are generally around?
a)     2 to 14 metres
b)     2 to 150 metres
c)     1 to 1.5 cm
d)     2 to 3.7 metres
Ans: d

15. A mesh network remote terminal consists of?
a)   A control modem
b)   A network control system to operate the network
c)   A modem bank & An ODU
d)     All of the above
 Ans: d

16. Three of the major VSAT players in today's VSAT  market?
a)     Telstra, Spaceway, Astrolink and Euro Skyway
b)     Spaceway  AT&T, Arab Air
c)     Spaceway, Astrolink and Euro Skyway
d)     Astrolink, Arab Air, Telstra
 Ans: c

17. Broadband VSAT technology to be released will support data rates of ?
a)   send 256Kb/s : receives at 3Mb/s
b)   send 512Kb/s : receives at 256Kb/s
c)   send 512Kb/s : receives at 2Mb/s
d)     send 256Kb/s : receives at 2Mb/s
 Ans: c

18. What was the original VSAT market and why?
a)     Alaska / cost
b)     North America / regulation
c)     Asia / regulation
d)     Europe / cost
 Ans: b

19. Satellites in the future will contain their own 'what' to decrease signal latency time?
a)     Power Supply
b)     Mini Hubs
c)     Switches
d)     None of the above
 Ans: c

20. New VSAT Technology will incorporate 'what' to decrease noise?
a)     Larger antennas
b)     Stronger signals
c)     Larger hubs
d)     More powerful satellites
Ans: b

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment