Pages

Wednesday, 9 September 2015

UMTS Objective type Questions and Answers

11) In this RRC mode, the mobile is only sending small pieces of information to the network, for example irregular Internet-based traffic or for signaling. The network does not perform handovers as the mobile moves from one cell to another. The UE just informs the network about its current location
 
  A. Cell_PCH
  B. Cell_FACH
  C. Cell_DCH
  D. URA_PCH
Ans: B

12) In this RRC mode, the network bearer is not being used for a long time but the mobile is still known to a cell level. In this state, the UE is using a Diagnostics Repetition Function (DRX) to save battery. No handover is needed when the mobile moves from one cell to another.
 
  A. Cell_PCH
  B. Cell_FACH
  C. Cell_DCH
  D. URA_PCH
Ans: A

13) In this RRC mode, a handover is needed when the mobile moves from one cell to another.
 
  A. Cell_PCH
  B. Cell_FACH
  C. Cell_DCH
  D. URA_PCH
Ans: C

14) In this URA_DCH RRC mode, the mobile is not being used for a long time but the mobile is known on the RNC level only.
 
  A. True
  B. False
  Ans: B
15) RRC as an entity is composed of two items, Medium Access Control (MAC) and Radio Link Control (RLC). Together these two are also called as Layer 3 processing.
 
  A. True
  B. False
  Ans: B

16) Transmission/Reception functions of the physical layer include: - mapping to physical channels - spreading, - modulation - power amplification and...
  A. Channel coding and interleaving
  B. Frame error correction
  C. Multiplexing of transport channels
  D. Bit error correction
Ans: A, C

17) A frequency and a code characterize a physical layer.
 
  A. True
  B. False
Ans: A

18) The MAC layer performs scheduling and mapping of logical channel data onto the transport channels provided by the physical layer.
 
  A. True
  B. False
Ans: A

19) For common transport channels, the MAC layer adds addressing information to distinguish data flows intended for different handsets.
 
  A. True
  B. False
Ans: A

20) In GSM, there is a possibility to dynamically switch one logical channel (data flow) onto different transport channel types, based on the activity of the subscriber.
 
  A. True
  B. False
  Ans: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment