Wednesday, 9 September 2015

UMTS Multiple Choice Questions And Answers

21) The Radio Link Control protocol operates in one of three modes: transparent, unacknowledged, or acknowledged mode. It performs segmentation/reassembly functions and, in unacknowledged mode, provides an assured mode delivery service by used of retransmission.
 
  A. True
  B. False
Ans: B

22) RLC provides service for RRC signaling to the Radio Access Bearer and for the user data transfer, the Signaling Radio Bearer.
  A. True
  B. False
  Ans: B

23) The followgin are RRC layer controls the following EXCEPT:
  A. Radio Bearers
  B. Physical Channels
  C. Mapping of the different channel types
  D. Handover
  E. Measurement and other Mobility procedures
  F. None of the choices
Ans: F

24) Ciphering of non-real time date is done by the RLC.
  A. True
  B. False
Ans: A

25) Which of the following is a functions of RLC?
  A. Ciphering of RT data
  B. Selection of common or dedicated channels
  C. Selection of data to be inserted in the radio frame
  D. Retransmission across the air (Your Answer)
Ans: D

26) Which of the following is a function of MAC?
  A. Segmentation
  B. Ciphering of NRT data
  C. Buffering
  D. Multiplexing of logical channels into same transport channels
Ans: D

27) When WCDMA network is planned, one of the basic criteria for planning is to define the acceptable interference level, with which the network is expected to function correctly. This planning based value and the actual signals the UE transmit set practical limits for the Uu interface capacity.
  A. True
  B. False
Ans: A

28) The main task of Load Control is to estimate whether a new call can have access to the system without sacrificing the bearer requirements of existing calls. Based on this, the RNC grants or rejects the access.
 
  A. True
  B. False
  Ans: B

29) SIR is also called Interference Margin and has a direct relationship with the cell load.
 
  A. True
  B. False
Ans: A

30) Interference Margin = 10 * (Log(1/(1-Load_Factor))) where Load_Factor is any number from 0 to 1
 
  A. True
  B. False
Ans: A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment