Pages

Wednesday, 9 September 2015

Top 50 UMTS Objective type Questions and Answers

1) This interface enables the RNC to maintain Radio Resource Management (RRM) independently.
 
  A. Iur
  B. Iub
  C. Iu
  D. None of the choices
Ans: A

2) Wideband switching in the RNC makes the element structure of RNC remarkably different to element structure of BSC in GSM BSS during implementation.
 
  A. True
  B. False
Ans: A

3) What are the RNC functions to control radio resource connection (RRC) that require an active bearer (e.g. connection-based functions)?
 
  A. Handover Control, Micro Diversity
  B. Load Control
  C. Admission Control
  D. Packet Scheduler
  E. Resourace Manager
  F. Power Control
Ans: A, F

4) These are used to manage the amounf of power being transmitted and the number of subscribers in a cell. This control is important when introducing new bearer allocations into the network
 
  A. Power Control and Load Control
  B. Load Control and Admission Control
  C. Load Control and Packet Scheduler
  D. Resource Manager and Power Control
Ans: B

5) Which RNC function is responsible for allocation of bearer?
 
  A. Load Control
  B. Admission Control
  C. Micro Diversity
  D. Resource Manager
Ans: D

6) The main RRC states are detached, idle and connected.
 
  A. True
  B. False
  Ans: B

7) From the UE to the network connection point of view, the RRC changes its state from idle to connected.
 
  A. True
  B. False
Ans: A

8) For any user exchange of user data and signaling between the UE and the network, the RRC-connected state can be considered a prerequisite.
 
  A. True
  B. False
Ans: A

9) When there is no RRC connection between the mobile and the network, but the mobile is switched on, the mobile is considered to be in _____ mode. It means that the mobile is listening to one base station and is in readiness to start a connection, or is waiting to be paged.
 
  A. standby
  B. detached
  C. idle
  D. attached
Ans: C

10) In this RRC mode/state, a dedicated channel is provided to the subscriber. In this state, the UE is sending measurement reports to the network, which enables the system to control the dedicated bearer and perform handovers.
 
  A. Cell_PCH
  B. Cell_FACH
  C. Cell_DCH
  D. URA_PCH
Ans: C


More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 

No comments:

Post a Comment