Pages

Thursday, 10 September 2015

Top 60 Red Hat Linux System Administration Objective type Questions and Answers

1. John works as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linux-based network. He is working as a root user on the Linux operating system. He wants to add a soft limit quota warning for the users, in which, after exceeding the quota value, a user will receive e-mail warnings about being over quotA. Which of the following commands will John use to accomplish his task?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. repquota
B. quotaon
C. warnquota
D. edquota
E. quotaoff
Answer: C, D

2. Which of the following commands will you run to list all files that have been modified within the last 60 minutes?
A. find /etc -name *.txt
B. find start -dir -min -60
C. find start -dir -cmin -60
D. find start -cmin -60
Answer: C

3. You work as a System Administrator for McNeil Inc. The company has a Linux based network. You are a root user on Red Hat operating system. You have upgraded the amount of RAM in your system from 256 MB to 512 MB, but there is only 512 MB of swap space. Therefore, you want to add more swap space to /dev/hdb2 hard drive to run the applications that require a large amount of memory. Which of the following commands should you run to accomplish this task? Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. mkswap /dev/hdb2
B. swapon /dev/hdb2
C. mount
D. parted
Answer: A, B, D

4. You work as a Linux Technician for Tech Perfect Inc. The company has a Linux-based network.
You have configured a database server in the network. Users complain that the server has become remarkably slow. However, the previous day, the server was performing well. You know that some of the processes may be the cause of the issue. You run the PS command on the server. In the result set, which information will you look at that suggests the problematic process?
A. A high load average
B. A high process ID
C. A low load average
D. A low CPU time
E. A high CPU time
Answer: E

5. You want only the root access in a Linux computer for maintenance purposes. Which of the following runlevels will you use to boot the computer?
A. 2
B. 0
C. 1
D. 3
Answer: C

6. Which of the following commands can be used to compress a file?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. gzip
B. compress
C. tar
D. zip
Answer: A, B, D

7. You work as a Network Administrator for Rick Inc. The company has a Linux-based network. You are configuring a Linux server. Which of the following bootloaders does not require to be rewritten after the configuration of the kernel has been changed?
A. GRUB
B. BOOTP
C. LILO
D. ELILO
Answer: A

8. Which of the following fsck commands will you use to check all filesystems listed in /etc/fstab?
A. fsck -P
B. fsck -f
C. fsck -A
D. fsck -y
Answer: C

9. After enabling shadowed passwords in a Linux server, where does Linux keep the passwords?
A. /usr/shadow
B. /etc/passwd
C. /usr/passwd
D. /etc/shadow
Answer: D

10. You work as a Software Engineer for McNiel Inc. The company has a Linux-based network. The company has 150 Engineers. The root user has configured quota limits for each user. You want to view quota limits for your system. Which of the following commands will you use to accomplish this task?
A. repquota -a
B. quota -v
C. quotacheck
D. edquota
Answer: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6

No comments:

Post a Comment