Pages

Thursday, 10 September 2015

Red Hat Linux System Administration Objective type Questions and Answers

11. Which of the following commands is used to create a user account for a new user?
A. USERMOD
B. MOUNT
C. USERADD
D. CRUSER
Answer: C

12. You work as a Network Administrator for Tech Perfect Inc. The company has a Linux-based network. You are configuring a server that will be used as a file server. You want to install an RPM package, named FILELOCATOR, on the server. You want to check whether the package is already installed. Which of the following commands will you use?
A. grep FILELOCATOR
B. find -q rpm | grep FILELOCATOR
C. rpm -qa | grep FILELOCATOR
D. find FILELOCATOR
Answer: C

13. By default, which of the following commands configures the current run level?
A. chkconfig
B. pstree
C. service
D. ntsysv
Answer: D

14. When installing RHEL in the graphical interface, which of the following switches can be used to specify a resolution?
A. lowers
B. vnc
C. resolution
D. skipddc
Answer: C

15. You work as a Network Administrator for Net World International. The company has a Linux-based network. You want to upgrade an RPM package and get the status during the upgrade. Which of the following commands will you use to accomplish the task?
A. rpm -ivh
B. rpm -evh
C. rpm -qvh
D. rpm -Uvh
Answer: D

16. John works as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linux-based network. John is working as a root user on the Linux operating system. He wants to run the cc process at runlevel three. If the order of execution of cc command is 43, which of the following commands will John use to accomplish his task?
A. ln -s /etc/init.d/cc /etc/rc.d/rc3.d/K43cc
B. ln -s /etc/rc.d/init.d/cc /etc/rc.d/rc3.d/K43cc
C. ln -s /etc/rc.d/cc /etc/rc.d/rc3.d/s43cc
D. ln -s /etc/rc.d/init.d/cc /etc/rc.d/rc3.d/S43cc
Answer: D

17. Which of the following commands displays a module name or filename and associated information, such as the authors name, license, description, module version, dependencies, parameters, etc?
A. modprobe
B. lsmod
C. modprob
D. modinfo
Answer: D

18. After creating the swap area, which of the following commands will you need to run to start using it?
A. mkswap
B. mkfs
C. swapon
D. swapoff
Answer: C

19. You work as a Network Administrator for Secure Web Inc. The company has a Linux-based network. The network has a mixed set of client operating systems. You want to format a new hard disk drive. The drive will have only one partition. Both the Linux and Windows operating systems will access the partition. Which of the following file systems will you use?
A. VFAT
B. XFS
C. REISER
D. EXT3
Answer: A

20. What is the minimum RAM requirement for installing Red Hat in GUI mode?
A. 1GB
B. 512 MB
C. 128MB
D. 64MB
Answer: C

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6

No comments:

Post a Comment