Pages

Saturday, 5 September 2015

SQL Server 2008 Multiple Choice Questions And Answers

11. A column with an optimized storage for null values is known as __________ column
A. spatial
B. optimum
C. dense
D. sparse
Ans: D

12. _________ is a feature that is used for tracking the changes on a table
A. Change schema Capture
B. Change table Capture
C. Change Data Capture
D. Change database Capture
Ans: C

13. What is the purpose of MERGE in sql server 2008?
A. Merge statement allows a single statement for INSERT, DELETE and UPDATE a row that depends on a condition
B. Merge statement allows multiple statements for INSERT, DELETE and UPDATE a row that depends on a condition
C. Merge statement allows a single statement for INSERT, DELETE and UPDATE a row that is independant on a condition
D. Merge statement allows multiple statements for INSERT, DELETE and UPDATE a row that is independant on a condition
Ans: A

14. Which of the following statements is/are true for SQL server?
A. SQL Server has Logical Architecture and Physical Architecture.
B. Both a and c
C. SQL Server is compatible with structured query language and has rich support for XML
D. SQL Server is a DBMS, a complete database.
Ans: B

15. SQL Server 2000 always returns the result of a FOR XML query directly to the client in XML form
A. True
B. False
Ans: B

16. Which of the following is/are false for RAW mode of FOR XML?
A. XMLSCHEMA option does not returns an in-line XSD schema.
B. BINARY BASE32 returns the binary data in base32-encoded format.
C. Each row in the query result is transformed into an XML element
D. Both a and b above
Ans: D

17. Which of the following statement is used to make sql server resize the database file to its smallest possible size?
A. DBCC SHRINKFILE
B. DBCC SHRINKDB
C. DBCC SQLPERF SHRINKDB
Ans: A

18. Difference between UNION and UNION ALL.
A. Both are similar
B. UNION ALL is no longer supported in sql server 2000 onward
C. UNION returns only unique records from both tables. UNION ALL returns all records from both tables
Ans: C

19. Which statement is correct from partitioned view?
A. We cannot create an indexed view on a partitioned view
B. We can create an indexed view on a partitioned view as long as the index is clustered
C. We can create an indexed view on a partitioned view
Ans: C

20. Which utilities can we used to export data from sql server to a text file?
A.  DTS export wizard
B.  BCP
C.  ISQL
D. A and b
Ans: D

More Questions and Answers:
Page1 Page2 Page3 Page4

No comments:

Post a Comment