Pages

Saturday, 5 September 2015

TOP 40 SQL Server 2008 Objective type Questions and Answers

1. Which of the following statements is/are false for Extended events in sql server 2008?
A. Enhanced event handling system in SQL Server
B. Both b and c below
C. Used for problem identification or problem trouble shooting
D. An architecture that is not very scalable, highly configurable
Ans: D

2. Permanent setting of specific server characteristics is done by trace tags
A. False
B. True
Ans: A

3. Which of the following rules below are true to use the ROWGUIDCOL property to define a globally unique identifier column?
A. A table can have only one ROWGUIDCOL column
B. A ROWGUIDCOL column must not be defined by using the uniqueidentifier data type.
C. Both a and c
D. NEWID function to generate a globally unique value.
Ans: C

4. The identifers in SQL can have a character range from?
A. 1 to 100
B. 1 to 128
C. 1 to 64
D. 1 to 132
Ans: D

5. Embedded spaces or special characters are not allowed in SQL server identifiers
A. True
B. False
Ans:A

6. ________ helps to restore the database to the point where it failed.
A. File backup
B. Differential Backups
C. File log
D. Transaction log
Ans: D

7. Which of the following statements is/are false for Declarative Management Framework (DMF) in sql server 2008?
A. System for managing the instances of SQL Server 2008
B. SQL Server does not enforce to define the policies by using Management Studio
C. Both b and d
D. A policy can be designed for allowing the usage of unauthorized applications
Ans: C

8. Dynamic Page Repair is a type of database mirroring.
A. False
B. True
Ans: A

9. CPUs can dynamically be added to a running system, by using ____________ feature.
A. Cold Add CPU
B. Hot Add CPU
C. Dynamic add CPU
D. Passive add CPU
Ans: B

10. Remote BLOB storageis a ____________ API which reduces the application building complexity.
A. Server-side
B. Client-side
Ans: B

More Questions and Answers:
Page1 Page2 Page3 Page4

No comments:

Post a Comment