Pages

Saturday, 5 September 2015

SQL Server 2008 Most Recently Asked Questions and Answers

21. How inserting data through stored procedure do reduces network traffic and increase database performance?
A. Stored procedure can accept parameter
B. Permission check is not required
C. The execution plan is stored in the cache after it was executed the first time.
Ans: C

22. Which statement is used to define a cursor?
A. OPEN
B. FETCH
C. DECLARE CURSOR
D. @@FETCH_STATUS
Ans: C

23. Cursor that reflects the changes made to the database table even after the result set is returned
A. Static
B. Dynamic
C. FORWARD_ONLY
D. Keyset
Ans: B

24. Capabilities of RAISERROR
A.  It can be logged in the error log
B.  It can print a message to the application
C.  It can assign an error number, state and severity
D. a,b and c
Ans: D

25. Which global variables can be used to determine if a transaction is still open?
A. @@NESTLEVEL
B. @@FETCH_STATUS
C. @@TRANCOUNT
D. @@CONNECTIONS
Ans: C

26. Which of the following connection type supports application role permissions and password encryption?
A. OLE DB
B. DBLib
C. ODBC
D. OLE DB and ODBC
Ans: D

27. By default sql server has ___________ isolation level
A. READ COMMITTED
B. READ UNCOMMITTED
C. SERIALIZABLE
D. REPEATABLE READ
Ans: A

28. Problems occurs if we don’t implement proper locking strategy
A. Dirty reads
B. Phantom reads
C. Lost updates
D. Unrepeatable reads
E. ALL of the above
Ans: E

29. What is the default "SORT" order for a SQL?
A. Ascending
B. Descending
Ans: A

30. Which of the following is not correct for DELETE and TRUNCATE?
A. DELETE table can be rolled back
B. TRUNCATE table cannot have triggers
C. TRUNCATE table can have criteria
D. DELETE table can have criteria
Ans: C

More Questions and Answers:
Page1 Page2 Page3 Page4

No comments:

Post a Comment