Pages

Wednesday, 9 September 2015

Wimax Multiple Choice Questions And Answers

21. What's a REGION in OFDMA?
A a two dimensional allocation of a group of slots
B a group of contiguous OFDMA symbols that use the same permutation mode
C a group of contiguous subcarriers
D a group of contiguous sub channels
Ans: A

22. Which is the wrong statement about Service Flow?
A It's a MAC transport service which provide unidirectional transport of packets
B It's always associated to a Connection
C It's identified by a 32 bits SFID
D It defines the QoS parameter used for the packet exchange on the connections
Ans: B

23. What's the relation between Coherence Time and Coherence Bandwidth of a channel?
A They're inversely related
B They're proportionally related
C They're uncorrelated
Ans:  C

24. Which is the FFT size defined by Wireless MAN-OFDM physical layer configuration?
A 128
B 2048
C 256
D 512
Ans:  C

25. How many components has a WiMAX system profile?
A 2
B 3
C 4
D 5
Ans:  D

26. How many kind of MAC headers are defined for MAC frames without payload?
A 0
B 1
C 2
D 3
Ans:  C

27. Which is the Reference Point that implements the 802.16 standard
A R3
B R4
C R2
D R1
Ans:  D

28. Which of the five physical interfaces defined in the 802.16 standard are considered by WiMAX?
A WirelessMAN-OFDMA
B WirelessMAN-OFDM
C WirelessHUMAN
D WirelessMAN-SC
E WirelessMAN-SCa
Ans:  A, B

29. Which of these permutation modes are part of Contiguous Permutation family?
A FUSC
B AMC
C TUSC
D PUSC
Ans:  B

30. What's the cause of fading?
A The presence of obstacles between receiver and transmitter
B The distance between transmitter and receiver
C The reception at the receiver of multiple versions of the same signal due to multipath propagation
D The ISI
Ans:  C

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment