Pages

Sunday, 6 September 2015

vmware Objective type Questions and Answers

11.VMFS-5 upgraded from VMFS-3 continues to use the previous file block size which may be larger than the unified 1MB file block size.
A. True
B. False
Ans: A

12.Which of the following formulas defines the amount of virtual machine memory that will always be composed of disk pages?
A. Memory allocated -(minus) memory limit
B. Memory limit -(minus) memory reservation
C. Memory limit -(minus) memory available
D. Memory allocated -(minus) memory available
Ans: D

13.The upgrade procedure from VMFS-3 to VMFS-5 will require downtime of that datastore?
A. False
B. True
Ans: A

14.Which of the following actions would be LEAST likely to reduce resource contention?
A. Powering off a VM
B. Enabling Swap-To-Cache
C. Disable transparent memory page sharing
D. Enabling vNUMA
Ans: C

15.When is vNUMA enable by default on a virtual machines?
A. When a virtual machine has more than 8 vCPU's
B. When the guestOS is configured using an SMP HAL
C. All the time
D. vNUMA is never enabled by default
Ans: A

16.Which new feature of vSphere 5 is used to collect host core dumps?
A. vMA 5.0
B. ESXi Dump Collector
C. ESXi Syslog Collector
D. VMware vDR 2.0
Ans: B

17.After an upgrade from ESX4.X to ESXi5.0 you notice that when you run the following command via the vMA: "esxcfg-vswif -l" you notice that their are no configure vswif interfaces listed. Why would this be?
A. The Service Console is no longer available with vSphere 5. All vswif interfaces are removed during the upgrade.
B. During the upgrade process all vswif interfaces are migrated to vmk interfaces.
C. During the upgrade process, vswif interfaces are disable by default, they'll need to be enable before they will be listed.
D. The wrong command is being used. "vicfg-vswif -l" is the correct command to display all vswif interfaces.
Ans: B

18.How has vMotion been improved in vSphere 5?
A. Multiple vMotion vmknics, allowing for more and faster vMotion operations
B. Long distance vMotion, allowing for vMotions over a large geographical area
C. Multi-platform vMotion, allowing for vMotions between vSphere and Hyper-V platforms
D. Storage vMotion, allowing for virtual machines storage to be moved between datastores
Ans: D

19.What are the Automation Levels on a DRS Cluster?
A. Manual, Partially Automatic, Fully Automatic
B. Manual, Partially Automated, Fully Automated
C. Manual, Semi Automated, Fully Automatic
D. Manual, Semi Automatic, Automatic
Ans: D

20.What are the two iSCSI discovery methods that are supported by an ESXi host?
A. Static Targets, Dynamic Targets
B. Static Discovery, SendTargets
C. Static Discovery, FindTargets
D. Dynamic Discovery, FindTargets
Ans: A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

2 comments: