Pages

Sunday, 6 September 2015

vmware Multiple Choice Questions And Answers

21.After an upgrade from ESX4.X to ESXi5.0 you notice that your Port Group named "Service Console" is missing. Where has it gone?
A. Because ESXi 5.0 has no Service Console, upgrading from ESX 4.x to ESXi 5.0 removes the Service Console port group.
B. During the upgrade all Port Groups are removed. The Service Console Port Group will need to be recreated.
C. During the upgrade all Port Groups are moved to Distributed Switches.
D. During the upgrade all Port Groups are moved to Standard Switches.
Ans: A

22.You have been asked to provide high availability for your vCenter server. Which product would you use to help achieve this?
A. Fault-Tolerance
B. vCenter Linked-Mode
C. vCenter Heartbeat
D. Microsoft Clustering Services
Ans: C

23.VMware vSphere can be evaluated prior to purchase. What is the maximum number of days the evaluation can be used before a license must be purchased?
A. 30 Days
B. 60 Days
C. 90 Days
D. 120 Days
Ans: B

24.Which feature of vSphere 5 can be used to increase network throughput to virtual machines?
A. SplitRX
B. NPIV
C. VMDirectpath I/O
D. RDM
Ans: A

25.Which feature of vSphere 5 can be used to reduce virtual machine memory overhead?
A. VMX Swap
B. SplitRX
C. Swap to Host
D. Memory Reservations
Ans: A

26.By default, where do hosts deployed with VMware Auto Deploy store logs?
A. In Memory
B. First mounted LUN
C. Local disk
D. vMA
Ans: A

27.Which new feature of vSphere 5 is used to create ESXi installation images with a customized set of updates, patches, and drivers?
A. Image Builder
B. Host Profiles
C. Auto Deploy
D. Esxcli
Ans: D

28.Which of the following is not a new feature made available with vSphere 5?
A. sDRS
B. vDR
C. VSA
D. vSphere Web Client
Ans: B

29.What protocol is used by an ESXi host to communicate with NAS devices?
A. NFS
B. iSCSI
C. CIFS
D. SMB
Ans: B

30.After an upgrade from ESX/ESXi 4.1 to ESXi 5.0, your monitoring department are reporting that they have stopped receiving Syslog data from all of the ESXi hosts. What could be the problem?
A. Custom ports that were opened by using the ESX/ESXi 4.1 esxcfg-firewall command do not remain open after the upgrade to ESXi 5.0.
B. Custom ports that were opened by using the ESX/ESXi 4.1 esxcfg-firewall command do not do not get copied during the upgrade to ESXi 5.0.
C. Tech Support Mode is disable by default after an upgrade to ESXi 5.0 stopping all traffic on all ports
D. ESXi 5.0 cannot send logs to Syslog servers.
Ans: D

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment