Pages

Monday, 14 September 2015

VB Objective type Questions and Answers

11. Is the Class type in VB.NET a value type?
A. Yes
B. No
Ans:B

12. Choose the correct statement about a delegate in VB.NET
A. A delegate is a strongly type function pointer
B. It is a type-safe function pointer
C. Delegates are used to create associations between events and event handlers in VB.NET
D. All of the above statements are correct for a delegate
Ans:D

13. Which of the following is not the member of System.Collections?
A. BitArray
B. Enum
C. Queue
D. Stack
Ans:B

14. Which of the following control can contain other controls?
A. GroupBox
B. TabPage
C. Panel
D. All of the above
Ans:D

15. Which of the following object is used by the DataAdapter to retrieve the data from database?
A. Command
B. Connection
C. DataReader
Ans:A

16. Which of the following control doesn't receive the focus and doesn't have a TabIndex property?
A. PictureBox
B. LablControl
C. ListBox
D. TabControl control
Ans:A

17. Which of the following is not true for Shared members?
A. Shared members belong to the type but not to any instance of a type
B. They can be accessed without creating an instance of the type.
C. They can be accessed using the type name
D. They are accessed using instance name
Ans:D

18. If no access modifier is specified for a class, it is considered _________.
A. Public
B. Private
C. Friend
D. Protected
Ans:A

19. Which of the following namespaces is used to access "computer name" and its IP address in VB.NET?
A. System.NET.DNS
B. System.Diagnostics.Process
C. System.Data.Common
D. None of the Above
Ans:A

20. Which of the following namespace provides support for obtaining information and dynamic creation of types at runtime?
A. System.IO
B. System.ComponentModel
C. System.Reflection
D. System.Data
Ans:D

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8

No comments:

Post a Comment