Monday, 14 September 2015

Top 80 VB Objective type Questions and Answers

1. Which of the following information is contained in the assembly manifest?
A. Files
B. Identity
C. Security Permissions
D. All of the above
Ans:D

2. Any project that compiles to an EXE or DLL files produces an assembly in .NET.
A. True
B. False
Ans:A

3. Which of the following is the best to retrieve Read-Only, Forward-only stream of data from database?
A. Data Set
B. Typed Data Set
C. DataReader
Ans:C

4. ___________ protects system resources from unauthorized calls.
A. Role-based security
B. Code-based security
Ans:B

5. Which of the following is not a method of Debug class?
A. Assert( )
B. Flush( )
C. Open( )
Ans:C

6. __________ is used to step through each line of code as it executes, including calls to other function.
A. Step Out
B. Step Over
C. Step Into
D. Run to Cursor
E. Set Next Statement
Ans:C

7. COMException class is a part of ________ .
A. System.Runtime.Interopservices
B. System.XML
C. System. Data
Ans:A

8. The methods declared with the following modifiers are not accessible out side the current VB.NET project
A. Public
B. Protected
C. Friend
Ans:C

9. Default properties are always a parameterized property.
A. True
B. False
Ans:A

10. How do you limit implicit type conversion in VB.NET?
A. Option Strict On
B. Option Strict=1
C. Options Strict True
D. Option Strict off
Ans:A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8

No comments:

Post a Comment