Thursday, 10 September 2015

Telecom Multiple Choice Questions And Answers

21. Delay skes is the difference in:
a)Propagation delay between conductors in the same pair
b)Propagation delay between pairs within the same cable sheath
c)Propagation velocity between conductors in the same pair
d)Propagation velocity between pairs within the same cable sheath
Ans: b

22. Analog transmission of voice information uses which frequency range?
a)30 Hz to 3100 Hz
b) 30 Hz to 3400 Hz
c) 300 Hz to 3100 Hz
d) 300 Hz to 3400 Hz
Ans: d

23. Increasing the length of an optical fiber link can result in:
a)Signal distortion
b)An increase in total signal attenuation
c)Reduced system bandwidth
d)All of the above
Ans: d

24. Baseband composite video signaling can be supported over a minimum of ____balanced twisted-pair cable in excess of 100 m(328 ft).
a)Category 3
b) Category 5
c) Category 5e
d) Category 6
Ans: a

25. Optical fibers have bandwidth limitations because of:
a)Insertion loss
b)Dispersion
c)Receiver limitations
d)Transmitter limitations
Ans: b

26. At voice freequncies, the principle elements contributing to loss and phase distortion are:
a)Return loss and mutual capacitance of a cable pair
b)Conductor resistance and inductance of a cable pair
c)Conductor resistance and mutual capacitance of a cable pair
d) Return loss and inductance of a cable pair
Ans: c

27. The _______is the maximum allowable loss for the end-to-end optical fiber cable system.
a)link loss budget
b)Power penalty
c)System gain
d)None of the above
Ans: a

28.To faithfully reproduce an analog signal when it is converted from analog to digital and then back to analog, the sampling rate must be at least:
a)Twice the highest frequency component of the analog signal
b) Half the highest frequency component of the analog signal
c) Twice the lowest frequency component of the analog signal
d) Half the lowest frequency component of the analog signal
Ans: a

29. Decibel levels are used to express power ratios of :
a)Analog signals, regardless of media type
b) Digital signals, regardless of media type
c) All types of analog and digital signals, regardless of media type
d) All types of analog and digital signals, dependent of media type

30.The transmitter light source that is used almost exclusively in singlemode optical fiber links is the:
a)Vertical cavity suface emitting laser (VCSEL)
b)Light-emitting diode (LED)
c)Short wavelength laser
d)Laser diode
Ans: d

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3

No comments:

Post a Comment