Pages

Thursday, 10 September 2015

Telecom Objective type Questions and Answers

11. The rate at which an optical fiber transmission changes in intensity is known as the ____ of the transmitter.
a)Center wavelength
b)Launch window
c)Power
d)Modulation frequency
Ans: d

12.A rating of 35 dB indicates a cable shield effectiveness that is considered to be :
a)Poor
b)Fair
c)Good
d)Excellent
Ans: b

13. To implement an IP telephony solution:
a)A separate line can be used to connect the IP telephone
b) A wireless connection using access points can be used  to connect the IP telephone
c)The IP telephone can share the same line with the PC
d)All of the above
Ans: d

14.Which one of the following uses 4B5B/MLT-3 coding?
a)10BASE-T
b) 100BASE-TX
c) 100BASE-T4
d) 1000BASE-T
Ans: b

15. Typically, glass optical fibers have minimal chromatic dispersion characteristics at a center wavelength near:
a)780 nm
b)850 nm
c)1300 nm
d)1550 nm
Ans: c

16. Capacitance is measured in units known as:
a)Decibels
b)Hertz
c)Henries
d)Farads
Ans: d

17.An analog signal that contains all the components necessary to construct a monochrome or color picture but has no audio information, is the definition of:
a)Composite video format
b)Broadband video format
c)Component video format
d)Baseband Video format
Ans: a

18. The average splice loss for a multimode fusion splice is:
a)0.05 dB
b)0.10 dB
c)0.30 dB
d)0.75 dB
Ans: a

19. For an optical fiber system, the essential determinants of end-to-end bandwidth are:
a)The optical fiber and the receiver
b)The transmitter and the optical fiber
c)The transmitter and the receiver
d)None of the above
Ans: b

20. How many balanced twisted-pairs are required for 1000BASE-T?
a)1
b)2
c)3
d)4
Ans: d


More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3

No comments:

Post a Comment