Pages

Thursday, 10 September 2015

Latest Top Red Hat Linux System Administration Multiple Choice Questions And Answers

51. John works as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linux-based network. John is working as a root user on the Linux operating system. He wants to print a file named print.txt. Which of the following commands can John use to accomplish the task? Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. lpr
B. lprm
C. lp
D. a2ps
Answer: A, C

52. Which of the following run levels is used to boot a Linux computer in graphical user interface (GUI) mode?
A. 3
B. 7
C. 5
D. 9
Answer: C

53. Which of the following commands are used to remove a package from a Linux system?
Each correct answer represents a complete solution. Choose two.
A. yum -rm packagename
B. yum erase packagename
C. yum -r packagename
D. yum remove packagename
Answer: B, D

54. You work as the Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linux-based network. You are a root user on the Red Hat operating system. You want to view all files with a size of over 50 megabytes on your system. Which of the following commands should you use to accomplish the task?
A. find size +50M
B. find -size 50M
C. find -size -50M
D. find -size +50M
Answer: D

55. John works as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linux-based network. John is working as a root user on the Linux operating system. He wants to change the group membership of the file foo to group bar. Which of the following commands will he use to accomplish the task?
A. chgrp bar foo
B. chgroup foo bar
C. chgrp foo bar
D. chgroup bar foo
Answer: A

56. Which of the following files lists the file systems to be mounted automatically at startup?
A. /etc/mtab
B. /dev/fstab
C. /etc/fstab
D. /dev/mtab
Answer: C

57. Which of the following commands is used to mount file systems?
A. detach
B. mount
C. umount
D. attach
Answer: B

58. What command will you use to find the current runlevel of an active Linux session?
A. runlevel
B. init
C. rlevel
D. ls /etc/runlevel
Answer: A

59. Which of the following files contains the names and locations of system log files?
A. /etc/lilo.conf
B. /usr/syslog.conf
C. /etc/syslog.conf
D. /usr/lilo.conf
Answer: C

60. Which of the following utilities is used to set ACL for files and directories?
A. enable acl
B. setacl
C. setfacl
D. getfacl
Answer: C

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6

No comments:

Post a Comment