Pages

Monday, 14 September 2015

VB Multiple Choice Questions And Answers

21. The smallest unit to which one can associate a version number in .NET is
A. CLR
B. Assembly
C. Namespace
D. None of the Above
Ans:B

22. Lower bound value of array in VB.NET
A. -1
B. 0
C. 2
D. 3
Ans:B

23. Which of the following is not correct about the value types and reference types in VB.NET?
A. Dim statement is used to create a variable that represents a value type
B. Data associated with a value type is allocated on the stack
C. Reference types must be instantiated after declaration
D. Data associated with a reference type is allocated on the stack
Ans:D

24. Which NameSpace is used to access the metadata in an Assembly?
A. System.XML
B. System.Assembler
C. System.Reflection
D. System.IO
Ans:C

25. What is the purpose of Invoke Method?
A. Used to call any procedure
B. Used to call the procedure through Delegate variable
C. Both
D. None
Ans:B

26. In VB.NET, the finalizer must use the Overrides keyword
A. True
B. False
Ans:A

27. Which one of the following collections receives output from Trace and Debug classes?
A. Trace
B. Debug
C. Listeners
D. None
Ans:C

28. Using ___________ we can determine if a variable is initialized in VB.NET
A. IsDdNull( )
B. IsEmpty( )
C. ISNull( )
Ans:A

29. _________ can be accessed from all types within the assembly, but not from outside the assembly.
A. Public
B. Private
C. Friend
D. Protected
E. Protected Friend
Ans:C

30. How to dereference an object in VB.NET?
A. By setting the object to Null
B. By setting the object to Nothing
C. With Close keyword
D. None of the above
Ans:B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8

No comments:

Post a Comment