Pages

Tuesday, 15 September 2015

VB Fresher Questions And Answers

71. Classes from which namespace will have to be used to read or write to a file ?
A. System.FileObjects
B. System.FileSystem
C. System.IO
D. System.Input/Output
ANS:C

72. The metadata stored in the assembly is called :
A. AssemblyInfo
B. manifest
C. AssemblyData
D. None of these
ANS:B

73. My.Application.Log.WriteEntry , by default , writes to the file:
A. Applog.Log
B. Application.Log
C. assemblyname.log
D. None of these
ANS:C

74. To determine the folder in which your application is placed you can use:
A. My.Computer.CurrentFolder
B. My.Application.CurrentFolder
C. My.System.CurrentFolder
D. All the above
ANS:B

75. Select the keyword used to refer the name space in our code in VB.Net
A. Using
B. Package
C. Imports
D. None of the above
ANS:C

76. How does VB.NET instantiates the .NET object
A. Using NEW keyword
B. Using CREATEOBJECT keyword
C. Using GETOBJECT keyword
D. Both A & B
ANS:A

77. How do you Dereference an Object in VB.NET ?
A. By setting the object to Null
B. With Close keyword
C. By setting the object to Nothing
D. None of the above
ANS:C

78. How do you Create Constructors in VB.NET ?
A. Create a method and name it with the same name as class name
B. Create a method and which is named as New
C. Create a method and which is named as Initialize
D. None of the above
ANS:B

79. How do you enable Strict Type Checking in VB.NET
A. With OPTION STRICT ON keyword
B. With OPTION EXPICIT Keyword
C. With OPTION STRICT OFF keyword
D. All the above
ANS:A

80. Can you create Windows Services using VB.Net
A. Yes
B. No
C. Not always
D. None of these
ANS:A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8

No comments:

Post a Comment