Saturday, 5 September 2015

Top 80 SOA Objective type Questions and Answers

1) Which two statements about security considerations in an SOA environment are true?
 
  A. Firewalls or routers are the mechanisms for securing an SOA business environment.
  B. Security policy decisions are made and carried out within an Enterprise Service Bus (ESB).
  C. Identities exist for both users and services, and both must be subject to the same controls.
  D. The creation of roles for business process task lists are used to prevent business partner access to protected assets.
  E. There is a need to manage identity and security across a range of systems and services that are implemented in a diverse mix of new and old technologies. Ans: C,E

2) Which three meet the requirement for SOA identity propagation?
 
  A. It translates between different identities.
  B. It requires the use of open standards for authentication.
  C. It handles services which each have their own identity registry.
  D. It handles identities which are coupled with application business logic.
  E. It understands and operates with a variety of formats for representing identity.
Ans: C,E

3) Which action should they take first?
 
  A. Create a service registry.
  B. Define an SOA governance model.
  C. Perform an SOA maturity assessment.
  D. Create an SOA Center of Excellence (CoE).
Ans: c

4) A company has prioritized their most important requirements for SOA to be the need to speed up integration, reduce application redundancy and provide the flexibility to change service
implementations. Which type of project should be recommended?
 
  A. Create a common metadata model that can be used for all development projects.
  B. Implement an Enterprise Service Bus (ESB) and registry/repository as a connectivity layer in the SOA architectur
  C. Document the existing architecture, legacy systems, and interfaces. Make this available in a common repository that can be accessed by all developers.
  D. Use business modeling tools to model and simulate the application development process and identify bottlenecks. Address highest priority bottlenecks that can be automated to E.
Ans: B

5) Which technique improves a business process?
 
  A. Perform analysis of the resources being used by the process
  B. Simulation of the process to identify and test improvements
  C. Domain decomposition to identify the Ans:  granularity of tasks
  D. Monitoring availability of components that are used by the business process
Ans: B

6) When is an SOA implementation most appropriate?
 
  A. Real-time performance is critical.
  B. An immediate Return on Investment (ROI) is required.
  C. The application interfaces require a high degree of customization.
  D. Business functionality is required by many parts of the organization.
Ans: D

7) How do Web 2.0 applications communicate with SOA services?
 
  A. Both architectures use XML to ensure interoperability.
  B. Web 2.0 technologies communicate using Remote Procedure Calls (RPC) to SOA services.
  C. JavaScript Object Notation (JSON) provides an efficient data format for SOA services.
  D. Asynchronous JavaScript + XML (Ajax) applications can make service requests from a Web browser.
Ans: D

8) What does the SOAP specification define?
 
  A. A format for XML messaging
  B. An interface to a business process
  C. An Internet communications protocol
  D. The payload contents for a Web service message
Ans: A

9) Organizations that do not adopt SOA will experience which outcome?
 
  A. The adoption of Web 2.0 technologies will be more problemati
  B. Outsourcing non-core business functions will become impractical.
  C. The potential value of existing IT assets will not be fully realize
  D. The implementation of Web services to handle real-time transactions will not be possible.
Ans: C

10) A business has been 'doing' SOA for a while and is becoming disillusioned with the results. They are not seeing the Return on Investment (ROI) they expected even though they have created several hundred services. What is the likely cause of this problem?
  A. Services are replicated based on language and geographic needs.
  B. Developers need better training on how to create reusable services.
  C. Governance processes are not in place to review and approve services.
  D. Scaling the environment is challenging for such large SOA implementations.
Ans: C



More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8  

1 comment:

  1. Tks very much for your post.

    Avoid surprises — interviews need preparation. Some questions come up time and time again — usually about you, your experience and the job itself. We've gathered together the most common questions so you can get your preparation off to a flying start.

    You also find all interview questions at link at the end of this post.

    Source: Download Ebook: Ultimate Guide To Job Interview Questions Answers:

    Best rgs

    ReplyDelete