Saturday, 5 September 2015

SOA Objective type Questions and Answers

11) What is a method for verifying the business success of an SOA solution?
 
  A. Pilot the solution and solicit feedback from stakeholders and subject matter experts.
  B. Implement appropriate Key Performance Indicators (KPIs) at multiple levels of the solution.
  C. Implement a technology think-tank integrated with the lines of business and with overall executive sponsorship.
  D. Implement a Center of Excellence (CoE) to provide a tight linkage with business to define services and operational characteristics at technical and business levels.
Ans: B

12) Which is an important decision for the adoption of SOA?
 
  A. Use Web services for all SOA communication.
  B. Use the latest open standard specification in the industry.
  C. Focus on a core set of systems when defining enterprise services.
  D. Encapsulate underlying technical differences between different SOA implementations.
Ans: D

13) Which specifications are central to Web services?
 
  A. WSDL and XML
  B. ESB and WS-Policy
  C. XML and XML Schema
  D. SOAP, WSDL and HTTP
Ans: A

14) From an IT perspective, what is the primary goal of moving to SOA?
 
  A. Make IT more accountable
  B. Increase the flexibility of IT
  C. Technology and platform independence
  D. Reduce short-term development and maintenance costs
Ans: B

15) Which three characteristics of services indicate a mature SOA environment?
 
  A. Services are discoverable
  B. Services use Web 2.0 technology.
  C. Services are exposed by an Enterprise Service Bus (ESB).
  D. Services are composed into broader business functionality.
  E. Services contain logic to provide compatibility across technologies.
Ans: C,D

16) What does the WS-I Basic Profile provide for an SOA?
 
  A. Test suites for Web services interoperability
  B. An implementation of interoperable Web services
  C. Interoperability guidance for Web services specifications
  D. A certification of interoperability for Web services engines
Ans: C

17) In the context of SOA and Business Process Management (BPM), what demonstrates flexibility in a business process?
 
  A. Tasks can be rearranged without impact to the user.
  B. Business rules can be dynamically stopped at runtime.
  C. New services can be built at runtime without any special tooling.
  D. Business processes can be automated so they do not require feedback.
Ans: A

18) How can a company enforce adherence to the SOA policies that have been defined?
 
  A. Define and execute conformance checkpoints across the service life cycle.
  B. Initiate and enable SOA governance communication, education and mentor plans.
  C. Commit to a strategy for SOA in the context of the business goals and IT strategy.
  D. Implement governance organizational structures such as architectural review boards, executive steering committees and Centers of Excellence (CoE) to ensure adherence.
Ans: A

19) Which organization has the greatest need for SOA governance?
 
  A. One that is structured around localized business representatives for the IT team(s).
  B. One in which the departments are small, geographically centralized, and provide many goods and services.
  C. One that is relatively large, geographically dispersed, and with a centralized management and funding structure.
  D. One in which the funding, management and control of IT resources are spread among multiple stakeholders in different parts of the organization.
Ans: D

20) How does SOA achieve alignment between business and IT?
 
  A. By ensuring services represent the underlying IT functions that the business must use in order to function
  B. By hiding operational details allowing services to be loosely coupled and changed to suit the situation
  C. By creating business processes that are direct representations of the business which can be simulated and refined
  D. By providing service operations that represent business tasks allowing those operations to be used in whatever combination the business decides is appropriate
Ans: D


More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8  

No comments:

Post a Comment