Pages

Saturday, 5 September 2015

SOA Multiple Choice Questions And Answers

21) How can disparate services communicate with each other in an SOA?
 
  A. Use XML messages to provide interoperability
  B. Service providers adopt one common data model for all services.
  C. Enforce a common data model at the Enterprise Service Bus (ESB) layer.
  D. Business analysts create the integration logic details to negotiate between services.
Ans: A

22) Which SOA architectural concept is applied as an organization combines services to perform a business process?
 
  A. Modularity
  B. Composition
  C. Encapsulation
  D. Separation of concerns
Ans: B

23) What represents the business objective(s) to be achieved through SOA governance?
  A. Attainment of business agility and competitive advantage
  B. Assures the alignment of the business strategy with its SOA initiatives
  C. Assures that service entities perform to the level and response times agreed upon
  D. Assures the value of SOA to the business by focusing on the design and implementation of services
Ans: B

24) Which aspects of SOA can reduce overlap and duplication?
  A. Modularity and encapsulation
  B. SOA governance and service reuse
  C. Service reuse and process modeling
  D. Loose-coupling and separation of concerns
Ans: B

25) How are the capabilities of a Web 2.0 application enhanced by SOA?
 
  A. Two or more SOA services may be connected together to create a new business process, such as in the case of a mashup.
  B. Business users can visually assemble mashups by blending publicly available information and services with a company's internal information and services.
  C. Syndication of site content is enabled through the use of SOA, since it involves standardized protocols, which permit end-users to make use of a site's data in another context.
  D. The community that uses the SOA services can employ community mechanisms on the
application, such as ratings and comments, to provide feedback so the application can be E.
Ans: B

26) From an IT perspective, what are three goals of moving to SOA?
 
  A. Increasing the IT budget
  B. Implementing packaged applications
  C. Giving IT the maximum number of options to solve a business challenge or problem
  D. Viewing the operating environment as a set of services provided by the underlying IT infrastructure
  E. Improving Return on Investment (ROI) on IT assets by breaking traditional monolithic systems down into more manageable pieces
Ans: C,D,E

27) Customer satisfaction with a new and rather complex product introduced by a company is
extremely poor and is affecting sales of the product. The call center is taking too long to handle questions and product experts are not always easily accessible. The goal is to quickly reduce customer complaints. Which actions should be recommended?
 
  A. Connect all the systems that are involved in the transaction.
  B. Gather all the information about the product in a single repository to be accessed by the call center.
  C. Provide the call center team with access to all the necessary and available information on their screen and collaboration tools to ask experts for assistance with specific
  D. Model the call process to determine the bottlenecks, then process automation tools can be used to obtain all the necessary product information including human task
Ans: C

28) When services are identified based on isolated applications rather than the business, which
problem may result?
 
  A. Rogue Services
  B. Duplicate Services
  C. Shelfware Services
  D. Application Services
Ans: B

29) Which approach is considered the most effective first step in ensuring funding for the service lifecycle of shared services at the enterprise level?
 
  A. Chargeback mechanisms are put in place to prevent illegitimate use of services.
  B. Use a 'tax' based approach based on the overall usage of IT by each line of business.
  C. Form an SOA governance organization and provide this group with the required funding
  D. Use the "first need" approach, where each project that needs a service first funds its creation
Ans: C

30) Which factor could positively impact the readiness for and success of SOA?
 
  A. A high level of understanding of the value of SOA
  B. The use of specialized line of business applications
  C. Informal build and deployment processes for services
  D. The use of in-house developed messaging as part of their Enterprise Service Bus (ESB)
Ans: A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8  

No comments:

Post a Comment