Thursday, 3 September 2015

Top 65 Hardware & Networking Objective type Questions and Answers

1) A Compiler is ____
  A. a combination of computer hardware
  B. a program which translates from one high-level language to another
  C. a program which translates from one high-level to a machine level
  D. None of these
Ans: C

2) HTML is used to
  A. Plot complicated graphs
  B. Solve equations
  C. Translate one language into another
D. Author webpages
Ans: D

3) What is the difference between fat32,ntfs? 
  A. Fat32- It supports limited capacity of partition.
NTFS- It supports large capacity of partition. it has security, compression, disk quota.
  B. Fat32-Having Less Security
NTFS- It supports large capacity of partition. it has encryption,compression and security
  C. Fat32- File Allocation Table- It supports limited capacity of partition. Having Low Security and Encryption
NTFS- New Technology File System- It supports large capacity of partition. it has security, compression, disk quota.
  D. A & B
Ans: D

4) Memory is made up of
  A. Set of wires
  B. Set of circuits
  C. Large number of cells
  D. All of these
Ans: C

5) How do you clear CMOS password?
  A. by changing the jumper setting in the motherboard
  B. by formatting the system
  C. By removing Bios Battery
  D. BY formatting only OS
Ans: A

6) LPT stands for
A. Laser Printer
  B. Link Port
  C. Line Printer
  D. Line Port
Ans: C

7) Full form of html
  A. hyper text mark lan
  B. hyper text markup language
  C. hyper tile markup language
  D. high text markup language
Ans: B

8) A server that can perform no other task besides network services is called
  A. Uno server
  B. Dedicated server
C. Committed server
  D. Service server
Ans: B

9) According to ISO, HDLC means
  A. High-level Data Link Control
  B. High-level Data Language Control
  C. Hardware Data link control
  D. None of the above
Ans: A

10) How much information can a CD (Compact Disk) usually store?
  A. 10 Mb
  B. 150 Mb
  C. 650 Mb
  D. 1.4 Mb
Ans: C


More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7

No comments:

Post a Comment