Pages

Wednesday, 9 September 2015

Top 60 WPF Objective type Questions and Answers

1) The TextBox control shows a default context menu with options to Cut, Copy and Paste. Can we override this context menu by defining our own in the TextBox control?  
 
  A. True
  B. False
Ans: A

2) Can we store the ContextMenu in Resource so that we can reuse it for various control on a form?
 
  A. True
  B. False
  Ans: A

3) In WPF Padding controls how much extra space gets placed around the inside edges of the element.
 
  A. True
  B. False
Ans: A

4) Visibility (defined on UIElement) might sound like a strange property to talk about in the context of layout, but it is indeed relevant. An element’s Visibility property actually isn’t Boolean, but rather a three-state System.Windows.Visibility enumeration. One of Its value is "Collapsed"   What is the meaning of this value
 
  A. The element is invisible yet still participates in layout.
  B. The element is invisible and does not participate in layout
  C. The element gets rendered and participates in layout.
  D. None of the above
Ans: B

5) BAML can't be decompiled back into XAML
 
  A. True
  B. False
  Ans: B

6) the .NET Framework 4.0 introduces a handful of new features for the XAML language. This second generation of the XAML language is referred to as
 
  A. XAML2006
  B. XAML2008
  C. XAML2009
  D. None of these
Ans: C

7) FrameworkElement is derived from
  A. UIElement
  B. ContentControl
  C. Application
  D. Control
Ans: A

8.WPF separates the appearance of an user interface from its behavior. The appearance is generally specified in the_______. 
A. HTML
B. XAML
C. XML
D. XSLT
Ans: B

9. Which of the following layout is not available in WPF? 
A. StackPanel
B. Canvas
C. Grid
D. Table
Ans: D

10.x:Static and data binding markup extensions are same.True or false? 
A. True
B. False
Ans: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 

No comments:

Post a Comment