Pages

Saturday, 5 September 2015

Top 35 SAP SRM Objective type Questions and Answers

1. What Does SRM Stand For?
A. Sap Relation management
B. Supplier Relationship Management
C. Software Regional Management
D. Support relation management
Ans: B

2. In SRM all the stake holders are __________.
A. Partners
B. Customers
C. Rendors
D. Business executives.
Ans: A

3. How can we transfer stock from one vendor to another vendor?
A. DO 540 and then 541 to the new vendor
B. DO 542 and then 541 to the new vendor
C. DO 543 and then 542 to the new vendor
D. All of the above
Ans: B

4. ________ make vendor as ref, then there will be invoicing party,suppying party, etc.,
A. Partner Function
B. Customer Function
C. Bussiness Partner
D. Stake holders
Ans: A

5. If we replicated a vendor from R/3 to SRM and assigned to wrong Account grp/purchase organization. How can we Correct it?
 A. By Using PPOMC_SRM
 B. By Using PPOMV_BBP
 C. By Using PPO R/3
 D. None of above
Ans: B


6. If a person is terminated whether his data is deleted immediately. How long his data will be stored in the database whether it is permanently deleted or not?
A. Stored in Recycle Bin
B. Not Stored
C. Stored in Backend
D. Permanently deleted
Ans: B

7. How SAP SRM is Linked with SAP MM?
A. Create Link in SRM and Replicate it in the R/3.
B. Create AP in SRM and Replicate RS in the R/3.
C.  Create PO in SRM and Replicate Po in the R/3.
D. Create Pm in SRM and Replicate RS in the R/3.
Ans: C


8. What is the difference between a business partner and a partner function?
A. Stake holders are partners ,Partner function make vendor as ref, then there will be invoicing party
B. Partners make vendor as ref, then there will be invoicing party, Partner Function are Stack Holders
C. No difference
D. a,b
Ans: A

9. Example for Partners?
A. Consumers
B. Employees
C. Ivoicing party
D. a,c
Ans: B

10. Example for Partner function
A. Customers
B. Vendor
C. Ivoicing party
D. Investors
Ans: C

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4

No comments:

Post a Comment