Pages

Saturday, 5 September 2015

SAP SRM Objective type Questions and Answers

11.  With reference to Master Data in SRM 7.0, which of the following are true?
A. Master data such as products, business partners etc, is available locally in the SRM system.
B. In SRM, both materials and services are stored as products. These are differentiated by ‘Product Types’
C. Product categories correspond to material hierarchies in the SAP back end system.
D. A and B
Ans: D

12. SRM offers various types of multilevel hierarchies. You can use hierarchies to group together related product categories and suppliers, making them easier to find and report on. Which of the following multilevel hierarchies come as part of standard delivery?
A. Supplier Hierarchies
B. Price Hierarchies
C. Base Hierarchies
D. None of the above.
Ans: A

13. In SRM, you can selectively implement new functions or enhance existing ones by activating business functions. In this context, which of the following are true?
A. SAP Supplier Relationship Management (SAP SRM) provides a Single-step activation process.
B. Business functions are activated using the BLW switches
C. A Business function once activated can be deactivated under certain conditions
D. B and C.
Ans: C

14.  Which of the following is the sequence of events for the ‘Inbound Processing and Receipt Confirmation Without WM’ process?
A. Receive advanced shipping notification -> Create inbound delivery -> Post goods receipt -> Send proof of delivery -> Track and evaluate procurement process with SCEM
B. Receive advanced shipping notification -> Create inbound delivery ->  Send proof of delivery -> Track and evaluate procurement process with SCEM
C. Create inbound delivery -> Post goods receipt ->  Track and evaluate procurement process with SCEM
D. All of the above.
Ans: A

15. You can use the account assignment function in SAP Supplier Relationship Management (SAP SRM) for Purchase Order, Confirmations etc.
To carry out account assignment, you need to make the following settings:
A.  Define the required account assignment categories in Customizing.
B.  Define rules according to which the G/L account is to be determined automatically.
C.  Optionally, define your own criteria for determining the G/L account using a Business Add-In.
D. All of the above.
Ans: D


16. You can calculate sales tax in SAP Supplier Relationship Management (SAP SRM). The tax is calculated when you create a shopping cart, enter a purchase order, or enter an invoice or a credit memo.
A. True
B. False
Ans: A

17.  Pricing is a method of determining prices using the condition technique. SAP SRM  uses Pricing when purchase documents are created. The system automatically determines the gross price and any surcharges and discounts that apply to a specific supplier according to defined conditions.
Which of the following are essential elements of the condition technique?
A. Condition Type
B. Calculation Schema
C. Access Sequence
D. All of the above
Ans: D

18. SRM Users can use a supplier list to search for sources of supply for their purchases. 
This supplier list is compiled by the purchaser for specific products or product categories and contains suppliers and back-end contracts.
In order to integrate the supplier list into the Shop & Sourcing applications, which of the following activities are relevant?
A. Define number range for the supplier list
B. For the Shop application, specify if the supplier list needs to be used in isolation or in addition to the original source of supply list.
C. Use a Business Add-In to define detailed criteria.
D. All of the above
Ans: D

19.  In order to distribute the workload of purchasers, SRM offers the so called automatic assignment. In this context, which of the following are true?
A.  Automatic assignment can be done for External requirements, Purchase Orders or Contracts.
B. The BADI BBP_PFRP_ASSIGN_BADI is used to define rules.
C. One purchase requisition can have multiple lines, each of which is assigned to a different purchasing group
D. All of the above.
Ans: D

20.SAP SRM provides predefined technical events for business objects. Events can be triggered by any of the following:
A.  Business changes made in the system
B.  The results of report run
C.  Key Performance Indicators
D.  None of above.
Ans: D

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4

No comments:

Post a Comment