Pages

Monday, 7 September 2015

Top 30 Pro - E Objective type Questions and Answers

1. When was Pro/ENGINEER released?
A. 1987
B. 1978-06-07
C. 2004-10-18
D. 1994-02-25
Ans: A

2. What license is Pro/ENGINEER distributed under?
A. Proprietary
B. triple-license MPL,GPL and LGPL
C. Various
D. Apache License v2.0
Ans: A

3. Which of the following genres does Pro/ENGINEER produce?
A. CAD software
B. Simulation software
C. 3D Modeling Software for Urban Environments
D. Benchmark software
Ans: A

4. Which of the following platforms does Pro/ENGINEER run on?
A. Ubuntu (operating system)
B. Unix
C. Windows 7
D. Windows XP
Ans: B

5. Which is the file extension for Pro/E sketch file
A. dwg
B. Stl
C. sec
D. dxf
Ans: C

6. “Feature in Pro/E refers to
A. Line
B. Circle
C. Geometric
D. Entity
Ans: C

7. Minimum number of surfaces when adding a shell feature
A. 5
B. 3
C. 1
D. 2
Ans: B

8. Which one of the following is used to find parent/child relationships
A. Reroute
B. Redefine
C. Reorder
D. Global ref. viewer
Ans: D

9. If you use Window, Close without saving your model, have you lost your work?
A. True
B. False
Ans: B

10. If you use File, Erase without saving your model, have you lost your work?
A. True
B. False
Ans: A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 

No comments:

Post a Comment