Thursday, 3 September 2015

Top 30 Hyperion Objective type Questions and Answers

1 . After creating a new Hyerion Planning appLication, what are two steps that must be taken for it to appear as a va[id Web appLication at the Web LogOn page? 
A. Restart the Essbase server
B. Run the HspsetupSupport utility
C. Restart the Web appLication server
D. Within Hyperion Planning, select EnabLe Web LogOn
Ans: B, C

2. Which three options are supported authentication providers for CSS? 
A. NTIS
B. Microsoft Active Directory
C. Sun Open Net Environment (Sun ONE)
D. NoveLl NDS
E. REAs LDAP Provider
Ans: A, B, C

3. What is the correct order Hyperion Planning will foLlow to generate a Web Form with 
Suppress Missing data enabled? 
A. Hyperion Planning Web AppLication suppresses missing data;sends the query to Hyperion Essbase;checks Metadata security for the user; displays Web Form to Client
B. Checks Metadata SeciJilty for the User; sends the query to Hyperion Essbase; Hyperion PLanning Web Application suppresses missing data; dispLays Web Form to Client
C. Sends the query to Hyperion Essbase; checks Metadata Security for the User; 1-lyperion PLanning Web Application suppresses missing data; dispLays Web Form to Client
D. Checks Metadata Security for the User; 1-lyperion Planning Web Application suppresses missing data; sends the query to Hyperion Essbase; displays Web Form to Client
Mis: B

4. What three properties can be defined for User-defined custom dimensions? 
A. Name
B. Security
C. Data type
D. Source plan type
E. Custom attributes
Mis: A, B, E

5 Which three statements are true about the Cut function in the 1-lyperion PLanning Dimension Editor?
A. It is not avaiLable for root dimension members.
B. It remembers a cut member if the administrator expands, coLlapses, sorts, searches, or changes pages in a dimension hierarchy.
C. It remembers a cut member if the administrator adds a chiLd or sibling member, edits or deletes a member, assigns access to a member or clicks the View link.
D. It remembers a cut member if the administrator adds or edits a dimension, navigates to a page other than the Dimensions tab, deletes a member, or Logs off Hyperion PLanning.
E. It aLlows for mulitple cut selections at the same leveL
Ans: A, B, C

6 Which three tasks can be performed by a PLanner? 
A. Modify Web forms
B. Input, submit, and view data
C. View data through Hyperion Reports
D. Use 1-lyperion Planning Spreadsheet Add-in
E. Create and update rules in 1-lyperion Business Rules (HBR)
Ans: B, C, D

7 After the calendar is created through the application setup, which statement is true? 
A. You can change the rollup structure.
B. You can change the base time periods.
C. You can change the weekty distribution setting.
D. You can reduce the number of years in the calendar.
Ans: A

8. What wiLl be converted after the Currency Conversion CaLc Script is run? 
A. Parent members
B. Level zero members
C. Forecast Scenario for the USD Currency
D. Saved Assumption accountwith Percentage Data Type
E. Saved Assumption accountwith Non-Currency Data Type
Ans: B

9 What is the ideal data block size? 
A. Between eight and 1 00 kiLobytes
B. Between 101 and 250 kilobytes
C. Between 251 and 500 kilobytes
D. Greater than 500 kilobytes
Ans: A

10. Which five tasks are performed when setting up a 1-lyperion PLanning application? (Choose five.)
A. Setting up pLan types
B. Creating the calendar
C. Setting up exchange rates
D. Defining the calendar range
E. Setting up multiple currencies
F. Defining base time period and weekly distribution.
Ans: A, B, D, E, F

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3

No comments:

Post a Comment