Pages

Wednesday, 9 September 2015

Telecom Project Manager Objective type Questions and Answers

11. Which component, common on both the Media Processing Server (MPS)Application and Speech Server, uses and manages call conferencing, phone line application, and Speech Server resources?
A. Pool Manager (PMGR)
B. Call Control Manager (CCM)
C. Resource Control Manager (RCM)
D. Vengine Application Management Process (VAMP)
Ans: A

12. What is the maximum number of Speech Server nodes that can connect to
one DCC 3000?
A. 8
B. 12
C. 24
D. 32
Ans: D

13. Each of the following is an advantage that wireless local area networks deliver to businesses except 
a. greater network security
b. increased productivity
c. time savings
d. financial savings
Ans: a

14. VoWLAN uses a WLAN for 
a. enhanced security transmissions
b. voice communications
c. roaming between wired segments
d. segmentation
Ans: b

15. The primary advantage of wireless technology is 
a. low cost
b. decreased flexibility
c. mobility
d. bandwidth
Ans: c

16. Each telephone subscriber is connected to several central offices (COs)
a. True
b. False
Ans: b

17. The local loop, or the connections between individual subscribers and central offices, is also known as the last mile.
a. True
b. False
Ans: a

18. The ________________ is a particular set of standards that allows the interworking of products from different vendors. It usually embodies a fiber- optic ring that will permit transmission in both directions.
a. local-area network (LAN)
b. wide-area network (WAN)
c. synchronous optical network (SONET)
d. common channel signaling network
Ans: c

19. Packet switching is used for which of the following?
a. credit-card verification
b. automated teller machines
c. SS7
d. the Internet and the World Wide Web
e. all of the above
Ans: e

20. Analog signals can be ________ by combining them with a carrier  frequency.
a. carried
b. transported
c. multiplexed
d. mixed
Ans: c

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 

No comments:

Post a Comment