Pages

Saturday, 5 September 2015

Social Media Marketing Objective type Questions and Answers

11.  What methods of social network marketing should a company always use?
a. Blogging only
b. Twitter, Blogs, Facebook
c. YouTube
d. Depends on the company, their product, their audience
Ans: b,d

12.  What is the term adopted for updates by Twitter users?
a. Tweets
b. Twoots
c. Twinks
d. Posts
Ans: a

13.  What is meant by “guerilla marketing”?
a. Using resources such as time, energy and imagination rather than money to market
b. Using advertising spots which utilize gorillas to capture the audience
c. Having a large scale marketing budget
d. Using television ads instead of web ads
Ans: a,b,c

14. What is meant by Brand Management?
a. Managing the marketing staff
b. Management of the marketing budget
c. The company executive management team
d. Creating a consistent image for the company
Ans: c,d

15. Why is it important to post to a blog regularly?
a. It reduces the cost per blog post
b. Keep readers engaged and also give search engines content to index
c. It gives the social media marketing specialist something to do
d. It allows more chances for the company to put
Ans: b

16.  Which of the following is an important aspect of creating blogs and posting content?
a. Using a witty user name
b. Posting at least once a month to the blog
c. Social Media Optimization
d. Using humor
Ans: a,b,c

17.  What is a "vlog"?
a. Video Log
b. Video blog
c. Log of blog activity
d. New technology to aid in blogging
Ans: b,d

18.  What can a company do on Facebook apart from their page to create a following?
a. Post more updates than usual
b. Post controversial posts
c. Use several pictures
d. Use Groups, both company originated and posting to other groups
Ans: d

19. How can a company ensure that the proper audience finds their YouTube videos?
a. Post links on the company blog to the YouTube videos
b. There is no method to effectively direct people to the company videos
c. Use of keywords
d. Sending out mail advertisements
Ans: a,c

20.  In a company who should own the social marketing plan?
a. Head of Marketing
b. CFO
c. President
d. Operational staff
Ans: a,b

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3

No comments:

Post a Comment