Pages

Friday, 4 September 2015

Recruitement Objective Type Questions And Answers

11. What is meant by RPO?
A. Retirement Process Outsourcing.
B. Recruitment Process Outsourcing.
C. Recruitment Process Output.
D. Recruitment Procedure Outsourcing.
Ans: B

12. Which of the following refer to the characteristics of a 'loose' labour market? Select all that apply.
A. Low competition for work.
B. Organisational power to keep salaries constant.
C. Longer job search times for applicants.
D. Organisational access to appropriate skills.
E. Selective hiring.
F. An over-supply of labour relative to the demand.
Ans: C,D,E

13. Which of the following refer to a 'tight' labour market? Select all that apply.
A. Firms offer additional incentives and benefits.
B. Firms have difficulty finding staff.
C. Firms find it easy finding staff.
D. High turnover of staff.
E. More creative recruitment.
Ans:A,B,D,E

14. What is meant by a skills deficit? Select all that apply.
A. Where skills supplied match those demanded.
B. Where skills supplied do not match those demanded.
C. Where supply of skills is keeping pace with the jobs created.
D. Where supply of skills is not keeping pace with the jobs created.
Ans: D

15. In a recent survey, what was the top attraction for employees to jobs and organisations?
A. Flexible working hours.
B. Workplace culture.
C. Holiday entitlement.
D. Location of work.
Ans: D

16. Which of the following statements are true? Select all that apply.
A. Equal opportunities and practices are more common in workplaces without HR specialists.
B. Equal opportunities and practices are more common in large workplaces.
C. Equal opportunities and practices are more common in small workplaces.
D. Equal opportunities and practices are more common in public sector organisations.
E. Equal opportunities and practices are more common in workplaces with HR specialist.
F. Equal opportunities and practices are more common in private sector organisations.
Ans: B,D,E

17. Which of the following statements about referrals are true? Select all that apply.
A. Employees will generally only refer high quality candidates as their reputation is at stake.
B. Employees who are referred may have unrealistic expectations about their job.
C. Candidates have already been vetted and are usually a better fit.
D. Candidates may have a better understanding of the business.
Ans: A,C,D

18. What is meant by a 'golden hello'?
A. Cash lump sums offered to people leaving the organisation.
B. Cash lump sums offered to new recruits.
C. Cash lump sum promised to people who refer a friend.
D. Cash lump sum promised to employees who stay on in the organisation.
Ans: B

19. Which of the following 'organisational' factors may affect recruitment? Select all that apply.
A. Social change.
B. HR strategy.
C. Location.
D. Size.
E. Organisation sector.
Ans: C,D,E

20. What are the external environmental factors affecting recruitment? Select all that apply.
A. Economy.
B. Social change.
C. Labour market.
D. Legislation.
E. HR strategy.
Ans: A,B,C,D

More Questions & Answers:-

No comments:

Post a Comment