Pages

Friday, 4 September 2015

Private Security Objective type Questions and Answers

11. On discovering a fire, what is the first thing that a security operative should do
A. Open all doors and windows close to the fire
B. Raise the alarm
C. Tackle the fire with the appropriate extinguisher
D. Call the emergency services
Ans:B
12. Why must security operatives have a clear understanding of fire evacuation procedures
A. So that they can provide effective assistance in the event of an emergency
B. To enable them to re-enter the premises to search for anyone who is missing
C. To allow them to be the first to reach the assembly point and take a roll call
D. To help them to judge whether the evacuation is a drill and advise people accordingly
Ans:A

13. What is the first step in the communication process
A. The sender checks the receiver’s understanding
B. The receiver decodes a message
C. The receiver feeds back to the sender
D. The sender encodes an idea
Ans:D
14. Which of these is a physical block to communication
A. Fear
B. A noisy room
C. A person’s appearance
D. Embarrassment
Ans:B
15. Which of these is key to delivering a high standard of customer service
A. Using jokes and humour to lighten the atmosphere
B. Always being tactful, straightforward and speaking clearly
C. Paying more attention to some customers than to others in the same group
D. Coming to a conclusion about a situation before a customer has finished speaking
Ans: B
16. Anyone working within the private security industry should
A. Be able to be tough and aggressive
B. Be trained in advanced martial arts
C. Hold a valid first aid certificate
D. Have good customer service skills
Ans: D


17. Advertising a position as being only suitable for a man between the age of 30 and 35 is an example of
A. Indirect discrimination
B. Harassment
C. Victimisation
D. Direct discrimination
Ans: D
18. One of the main aims of the Private Security Industry Act 2001 is to
A. Approve security companies to contract staff
B. Allow security companies to tender for public contracts
C. Reduce the amount of police involvement in security incidents
D. Provide detailed information on staff pay and condition
Ans: A
19. Which of these is not a recommended way for security operatives to minimise the risk to their personal safety
A. Using any personal protective equipment provided by their employer
B. Following guidelines on manual handling when lifting heavy loads
C. Observe all the company’s health and safety procedures
D. Carry an object that could be used as a weapon if necessary
Ans: D
20. Which of these is a common workplace hazard
A. Tidy cabling
B. Adequate lighting
C. Wet floors
D. Well maintained machinery
Ans: C

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment