Pages

Friday, 4 September 2015

Private Security Multiple Choice Questions And Answers

21. A Class F fire is caused by burning
A. Flammable liquids
B. Electrical equipment
C. Flammable gases
D. Cooking oil or fat
Ans: D

22. Which of these shouldn’t you do in the event of a gas explosion
A. Evacuate the premises following the fire evacuation procedure
B. Put out any visible flames immediately to prevent damage
C. Turn the gas off at the mains as soon as possible
D. Inform management of the situation and call the emergency services
Ans: B
23. What is the first thing that a security operative should do after receiving a bomb threat over the telephone
A. Assume that the call is a hoax and ignore it
B. Search the premises to try and locate any the device
C. Inform the management and wait for further instructions
D. Record the time of the call and report it to the police immediately
Ans: D
24. What must a security operative who is not trained in first aid do in the event of a first aid emergency
A. Contact the local hospital to ask for advice on how to treat the casualty
B. Use the first aid equipment following the instructions in the first aid manual
C. Call a trained first aider and get them to the scene of the incident as soon as possible
D. Put the casualty into the recovery position and telephone for an ambulance
Ans: C

25. One of the main reasons that effective communication is important in the workplace is that it
A. Prevents any operational errors being made
B. Helps ensure maintain safety and security
C. Stops management questioning the procedures
D. Reduces the number of calls to the emergency services
Ans: B
26. The Security Industry Authority Approved Contractor Scheme (ACS) approves:
A. security directors
B. security operatives
C. security experts
D. security companies

Ans: D

27.  Which SIA sector will usually perform the role of holding passcards for premises or property?

A. CCTV
B. Door supervision
C. CVIT
D. Security Guarding
Ans: D
28. A security operative endeavours to be:
A. passive and weak
B. ineffective at communication
C. honest and professional
D. realiable and aggressive
Ans: C
28. Which of these is a principle under the Data Protection Act 1998?
A. Personal data shall be adequate, relevant and not excessive
B. Personal data shall be adequate and kept for 10 years.
C. Personal data shall be relevant but not updated
D. Personal date can be sold to other company in the U.K.

Ans: A
29. The Health and Safety at Work Act 1974 states that a RIDDOR report should be sent to:
A. your employer
B. all insurance companies
C. the contractor
D. the 'Health and Safety Executive'
Ans: D
30. The aim of the Security Industy Authority is to:
A. reduce theft and standards within the private security industry
B. raise crimanality and reduce standards in the private security industry
C. reduce conviction rate and raise standards in the private security industry
D. raise standards and reduce criminality in the private security industry
Ans: D

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment