Pages

Saturday, 5 September 2015

Most Recently Asked Software Engineering Questions and answers

21. Each time a defect gets detected and fixed, the reliability of a software product 
(A) increases.
(B) decreases.
(C) remains constant.
(D) cannot say anything.
Ans: A

22. Output comparators are used in 
(A) static testing of single module
(B) dynamic testing of single module
(C) static testing of single and multiple module
(D) dynamic testing of single and multiple module
 Ans: D

23. The feature of the object oriented paradigm which helps code reuse is 
(A) object.
(B) class.
(C) inheritance.
(D) aggregation.
Ans: C

24. The level at which the software uses scarce resources is 
(A) reliability
(B) efficiency
(C) portability
(D) all of the above
Ans: B

25. If every requirement can be checked by a cost-effective process, then the SRS is 
(A) verifiable
(B) traceable
(C) modifiable
(D) complete
Ans: A

26. Modifying the software to match changes in the ever changing environment is called 
(A) adaptive maintenance
(B) corrective maintenance
(C) perfective maintenance
(D) preventive maintenance
Ans: A

27. All activities lying on critical path have slack time equal to 
(A) 0
(B) 1
(C) 2
(D) None of above
Ans: A

28. Alpha and Beta Testing are forms of 
(A) Acceptance testing
(B) Integration testing
(C) System Testing
(D) Unit testing
Ans: A

29. An object encapsulates 
(A) Data
(B) Behaviour
(C) State
(D) Both Data and behaviour
Ans: D

30. In function point analysis, number of general system characteristics used to rate the system are 
(A) 10
(B) 14
(C) 20
(D) 12
Ans: B 

No comments:

Post a Comment