Pages

Monday, 21 September 2015

Latest Top Ajax Online Quiz Questions And Answers

51.The XMLHttpRequest object is used to exchange data with a server.True or False?
A. True
B. False
Ans: A

52. What is the official name of JavaScript?
A. NetscapeScript
B. XMLScript
C. ECMAScript
D. WebScript
Ans: C

53.Determine whether the following line is correct or not: With AJAX it is possible to work on an image on the client.
A. no
B. yes
Ans: B

54.From the provided methods, pick the right one that returns the value of an attribute:
A. attribute[index].text
B. attribute()
C. getAttribute()
D. All of above
Ans: C

55. Fill in the blank with the proper option from the following: A ________________________ to the JavaScript engine starts all subsequent requests to the server.
A. XML Document
B. Function call
C. HTML page
D. XHTML Tag
Ans: B

56.In AJAX, the word "Synchronous" describes _______________.
A. Ability to handle processes independently from other processes
B. Processes are dependent upon other processes
C. Processes are not fully dependant on other processes
D. All the processes can be run independently
Ans: B

57.In Internet Explorer, from the following, which one is the right option to obtain XMLHttpRequest object?
A. if (window.XMLHttpRequest) { httpReq = new XMLHttpRequest(); }
B. if (window.ActiveXObject) { httpReq = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); }
C. if (window.ActiveXObject) { httpReq = new GetObject("Microsoft XMLHTTPRequest"); }
D. if (window.XMLHttpRequest) { httpReq = new XMLHttpRequest("IE"); }
Ans: A

58.To get the response from a server, responseText or responseXML property of the XMLHttpRequest object is used.
A. no
B. yes
 Ans: B

59.The responseText property returns the response as a string format.True or False?
A. True
B. False
Ans: A

60.What will be the primary step when you have to send a request using JavaScript to a server?
A. You will call the connect() method of the XMLHttp object
B. You will call the execute() method of the XMLHttp object
C. You will call the open() method of the XMLHttp object
D. None of above
Ans: C

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6

No comments:

Post a Comment