Thursday, 3 September 2015

Google Analytics Objective type Questions and Answers

11) When does Google Analytics sample data for reporting?
 A. When the data you request has already been calculated in the aggregate tables
 B. When you create a report with metric and dimension combinations that have not been pre-aggregated and the report is based on data from a large number of visits
 C. When the report is pulled at the end of the high traffic week
D.  When you create a report with metric and dimension combinations that have not been pre-aggregated and the report is based on data from a small number of visits
Ans: B

12) You've discovered that a significant portion of your site traffic is coming from your internal users and is skewing your customer data. Which of the following solutions should you implement to clean up your report data?
 A. Have your site developers create a new version of your website for internal users only that doesn't have the tracking code
 B. Have your account administrator configure a Filter that excludes internal traffic from being included in your report views
 C. Have your account administrator reprocess the data in your account to exclude internal users
D.  There's not a way to prevent the internal traffic from showing in your reports.
Ans: B

13) You've discovered that data about the Product pages of your ecommerce website is missing from your reports. Which of the following could be the cause? (select all that apply)
 A. The data for the Product pages wasn't collected because tracking code wasn't placed on those pages of the site
 B. Google Analytics doesn't collect data from eCommerce sites
C.  During processing Google Analytics sampled out the Product pages from your reports
 D. A filter applied during processing was configured to remove Product pages data from your reports
Ans: A,D

14) For a website that hosts 45 minute-long documentary videos, what configuration settings could you use to more accurately track user engagement?
 A. Add a Goal that tracks when a user lands on your site homepage
 B. Add a Filter to exclude users who don't watch a video on your site
 C. Adjust the session timeout length to be greater than 45 minutes so that the session doesn't automatically timeout while a user is watching a long video on the site
D.  Create a Content Grouping that groups together all of your video pages in your reports
Ans: C

15) How could you create a customized dashboard in Google Analytics that you can monitor on a daily basis? (select all that apply)
 A. Use the Google Analytics JavaScript tracking code to send data straight into a spreadsheet
B.  Use the Google Analytics reporting APIs to automatically send data to a dashboard application you create
 C. Create a dashboard directly in the Google Analytics user interface and share it with your team
D.  It's not possible to create a dashboard using Google Analytics data
Ans: B,C

16) The tracking code loads a larger phpscript file from the Google
webserver and then sets variables with the user’s account
number. The larger file, currently known as:
a)  user.ds
b) gua.gs
c)  ga.gs
d) ga.js
Ans: D

17) Google Analytics launched as of September 29, 2011.
a)  True analytics
b)   Live analytics
c)  On Time analytics
d) Real Time analytics
Ans: D

18) The tracking code runs in the client browser when The client
browses the page and collects visitor data and________________
A)sends it to a client purchased server as part of a request for a web beacon
b)  sends it to a client controlled server as part of a request for a web beacon
c) sends it to a Microsoft server as part of a request for a web beacon
d) sends it to a Google data collection server as part of a request for a web beacon
Ans: D

19) The largest potential impact on data accuracy in Google Analytics
comes from:
A. None of these
B. Noscript
C. users deleting or blocking Google Analytics cookies
D. Firefox’s Ad block
Ans: C

20) The Mobile Package contains server-side tracking codes that use:
A. ASP.NET, or Perl
B. All of these
C. PHP
D. 4.JavaServer Pages
Ans: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3

No comments:

Post a Comment