Pages

Monday, 31 August 2015

Best Auto cad 2D Online Quiz Questions & Answers

41. How many AutoCAD objects are in a rectangle?
A. One
B. Two
C. Three
D. Four
Ans: A

42. How will you deselect an object while you are selecting set of objects?
A. Ctrl+ click on the object to be removed
B. Shift + Click on the object to be removed
C. Alt + Click on the object to be removed
D. None of the above
Ans: B

43.How long will a line from 0,5 to 5,5 be ________
A. 10 units
B. 5 units
C. 15 units
D. None of the above
Ans: B

44. Objects are rotated around the 
A. Bottom of the object
B. Base point
C. Center of the object
D. Origin
Ans: B

45. The origin of a drawing is at
A. 0,0
B. 1,0
C. 0,1
D. 1,1
Ans: A

46. How would you select set of objects in a drawing?
A. By a crossing window drawn from right to left
B. By a crossing window drawn left to right
C. Shift+ clicking on the objects
D. None of the above
Ans: A

47. Fillet command can be used to obtain_________
A. Sharp corners
B. Round corners
C. Both of the above
D. None of the above
Ans: C

48. A polar array creates new objects____
A. In a grid pattern
B. In a circular pattern
C. In a straight line
D. All of the above
Ans: B

49. How many layers a drawing should have?
A. 1
B. 2
C. As many as depending on the complexity
D. None of the above
Ans: C

50. Scaling objects make them______
A. Smaller
B. Bigger
C. Either smaller or bigger
D. None of the above
Ans: C

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

3 comments:

  1. thank you so much for this....i really liked this article...i found it usefull

    ReplyDelete
  2. thank you so much for this....i really liked this article...i found it usefull

    ReplyDelete