Pages

Friday, 18 September 2015

Tricky ASP.Net Objective type Questions and Answers


111. When does Garbage collector run?
A. When application is running low of memory
B. It runs random
C. When application is running for more than 15 minutes
D. None of the above
Ans: When application is running low of memory

112. Which of the following is the way to monitor the web application?
A. MMC Event viewers
B. Performance logs
C. Alerts Snap-ins
D. ALL
Ans: ALL

113. Which of the following languages are used to write server side scripting in ASP.NET?
A. C-sharp
B. VB
C. Both C-sharp and VB
D. C++
Ans: Both C-sharp and VB

114. In which of the following format, output will be rendered to browser When an .aspx page is requested from the web server?
A. JSP
B. WML
C. XML
D. HTML
Ans: HTML

115. Which of the following is true?
A. User controls are displayed correctly in the Visual Studio .NET Designer
B. Custom controls are displayed correctly in VS.Net Designer
C. User and Custom controls are displayed correctly in the Visual Studio .NET Designer.
Ans: Custom controls are displayed correctly in VS.Net Designer

116. How ASP.Net Different from classic ASP?
A. Scripting is separated from the HTML, Code is interpreted seperately
B. Code is separated from the HTML and interpreted Code is interpreted separately
C. Scripting is separated from the HTML, Code is compiled as a DLL, the DLLs can be executed on server
Ans: Scripting is separated from the HTML, Code is compiled as a DLL, the DLLs can be executed on server

117. Which property of the session object is used to set the local identifier?
A. LCID
B. SessionId
C. Key
D. Item
Ans: LCID

118. Which DLL translate XML to SQL in IIS?
A. SQLIIS.dll
B. SQLXML.dll
C. LISXML.dll
D. SQLISAPI.dll
Ans: SQLISAPI.dll

119. Which of the following does not have any visible interface?
A. Datagrid
B. Repeater
C. DropdownList
D. Datalist
Ans: Repeater

120. _____________ is not a member of ADODBCommand object.
A. ExecuteReader
B. ExecuteStream
C. ExecuteScalar
D. CommandText
E. Open
Ans: Open

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9
 Page10 Page11 Page12 Page13 Page14

No comments:

Post a Comment