Thursday, 3 September 2015

Top 50 OFFICE PROCEDURES Objective type Questions and Answers

1. A set of rules governing the behavior of all members of an organization is called a/an:
A. Virtual organization.
B. organizational structure.
C. code of business conduct.
D. Ergonomics structure.
Ans: C

2. Which of the following office support functions is not a typical function?
A. Routine function
B. Analytical function
C. Managerial function
D. Administrative function
Ans: D

3. In an organization where line managers use staff specialists to assist them, the organization structure is called a:
A. Line-and-staff organization.
B. Line organization.
C. Staff organization.
D. Chain-of-command organization.
Ans: A

4. A graphic illustration of the formal structure of an organization is called a/an:
A. Participatory management chart.
B. Organization chart.
C. NAFTA chart.
D. Scalar chart.
Ans: B

5. Which of the following tasks are typical of the virtual office?
A. Desktop publishing
B. Internet research
C. Travel arrangements
D. All of the above
Ans: D

6. A mission statement presents the goals, strategies, and business direction for a company.
A. True
B. False
Ans: A

7. Interpersonal office functions require judgment, analytical (decision-making), and people skills, such as coordinating a team project.
A. True
B. False
Ans: A

8. Organizational structure de-emphasizes people-to-people relationships and stresses the flow of information.
A. True
B. False
Ans: B

9. In line organization, authority flows vertically and horizontally within the organization.
A. True
B. False
Ans: B

10. The United States Free Trade Agreement allows companies to move plants and offices to Canada and Mexico, resulting in goods flowing freely across U. S. borders.
A. True
B. False
Ans: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment