Pages

Wednesday, 9 September 2015

Most Recently Asked Telecom Project Manager Multiple Choice Questions And Answers

31. What type of signals is being used between a radio and a radio tower?
 
  A. Infrared
  B. radio waves
  C. Microwaves
  D. Electrical pulses
  E. All of the above
Ans: b

32. What type of signals is being used between a cellular telephone and a cellular tower?
 
  A. Electrical pulses
  B. Infrared
  C. radio waves
  D. Microwaves
  E. All of the above
Ans: d

33. Why is a digital network preferred over an analogue one?
A. It is newer
B. It is smaller
C. It has lower power consumption
D. It has higher capacity for the same bandwidth
Ans: d

34. The difference(s) between GSM and PCN is :
A. GSM operates in the frequency range of 900MHz while PCN operates in the 1800MHz range
B. GSM is the standard used in Europe, while PCN is the one in North America
C. GSM uses digital technology while PCN is analogue
D. None of the above
Ans: a

35. Central coordinating function and administration is carried out by
a) Cell site
b) BSC
c) MTSO
d) PSTN and BSC.
Ans: c

36. The quality of voice received can be estimated and judged by
a) Number of dropped calls
b) Subjective tests
c) Coverage capacity
d) Transmitting power
Ans: b

37. Which is NOT part of a typical wireless site survey?
A. implementation suggestions
B. access point locations
C. security requirements
D. access point mounting methods
Ans: c

38. What are two objectives of a pre-site survey walkthrough? (Choose two.)
A. identify potential problem areas
B. define intended coverage areas
C. assess compliance with local building codes
D. determine the final location of APs and antennas
E. identify sources of RF signal attenuation and RF interference
Ans: a,b

39. To which parameter should the access point be set during a site survey?
A. transmit only
B. diversity
C. receive only
D. single isolated antenna
Ans: b

40. The average splice loss for a multimode fusion splice is:
a) 0.05 dB
b) 0.10 dB
c) 0.30 dB
d) 0.75 dB
Ans: a

41. For an optical fiber system, the essential determinants of end-to-end bandwidth are:
a) The optical fiber and the receiver
b) The transmitter and the optical fiber
c) The transmitter and the receiver
d) None of the above
Ans: b


More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4

No comments:

Post a Comment